"Кулінарне золото": лікарка розповіла, чому взимку потрібно їсти сало

Читати російською
Автор
Новина оновлена 04 лютого 2022, 07:15

Сало містить корисні жири.

Такий "суперфуд" як сало палко люблять багато українців. Ми часто вживаємо цей продукт, ось тільки часом його жирність може викликати побоювання. Чи справді так корисно сало і чи можна його вживати?

Сімейний лікар вищої категорії, нутриціолог Галина Похмурська розповіла "Телеграфу" про корисні властивості українського "кулінарного золота". За словами нутріціолога, сало — корисний продукт і особливо доречно вживати його взимку.

"Чи можна вживати сало? Звичайно, можна, до того ж треба. Мало того, що його протягом року корисно споживати, але взимку воно особливо доречне. Сало — це скупчення корисних жирів, і насправді це міф про те, що сало підвищує холестерин або завдає іншої шкоди серцево-судинній системі. Насправді надлишок чогось завжди приведе до шкоди", — зазначає лікар.

Нутриціолог також розповіла про корисні властивості ще одного улюбленого українцями "суперфуду", а саме меду. За її словами, він є клондайком вітамінів та корисних мікроелементів.

Раніше нутріціолог назвала топ корисних продуктів, які обов’язково мають бути на вашому столі взимку.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.