Щоб довше залишатися ситим, потрібно вживати більше білка
В умовах, коли у багатьох збився графік харчування і нерідко немає можливості нормально поїсти, дуже важливо вибирати такі продукти, що залишають відчуття ситості надовго. Дієтолог Світлана Фус, яка раніше відповіла на найбільш поширене питання серед тих, хто худне, розповіла, що потрібно їсти, щоб довше залишатися ситим.
Відповідну посаду вона опублікувала у своєму блозі.
Оперативно та достовірно про війну в Україні — наш Telegram
Крім того, що слід ретельно пережовувати їжу, не відволікатися під час їжі, потрібно ще й визначити, які продукти і в якому поєднанні краще вас насичують. І як показує практика, певні продукти, хоч і беруться в однаковій калорійності, дадуть різне почуття ситості", — наголошує дієтолог.
Яка їжа дає тривале почуття ситості
- Та, що містить велику кількість білка – м’ясо, риба, птиця, яйця, бобові.⠀
- Жири, що входять до складу продукту. Вживаємо їх у вигляді олії, горіхів, авокадо, вершкового масла, сала.
- Їжа багата на клітковину. Чим більше у продукті клітковини, тим краще він насичує. Високий її вміст – усі зернові культури, гриби, горіхи, бобові (квасоля, сочевиця, нут, зелений горошок), буряк, морква та інші коренеплоди, різні види капусти.
Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити цілу гору котлет із недорогих інгредієнтів.
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.