Що робити, якщо не можеш посвятити вербу в церкві на Вербну неділю: відповідь священника ПЦУ

Читать на русском
Автор
3964
Вербну неділю відзначають 17 квітня
Вербну неділю відзначають 17 квітня. Фото maxbolshakov.livejournal.com

Вербу та інші зелені рослини можна освятити онлайн

Вже 17 квітня українці відзначатимуть одне з головних церковних свят весни — Вербну неділю. Цього дня заведено ходити до церкви та висвітлювати вербу, проте через криваву війну, яку розв’язала в Україні росія, далеко не всі віряни зможуть відвідати церкву цього дня. Проте переживати через це не варто, оскільки на Вербну неділю в Україні проводитимуться онлайн-освячення верби.

Про це розповів священник ПЦУ Олександр Дедюхін.

"Наближається свято входу Господнього до Єрусалиму – Вербна Неділя. Цього дня ми зустрічаємо Ісуса Христа, що йде до Своєї смерті та воскресіння. Це радісне та трагічне свято одночасно, як і життя в Україні зараз. Головне відкрити своє серце і прийняти Господа. Традиційно на Вербну Неділю в Україні заведено освячувати вербу цього дня. Але єврейські діти зустрічали Спасителя з пальмовим листям і квітами. Ті, у кого і цього не було, знімали з себе верхній одяг і стелили Йому під ноги", — розповідає священник.

Дедюхін зазначив, що оскільки українці зараз розкидані по всьому світу і не завжди можуть сходити до церкви, він проведе онлайн-освячення верби.

"Цього року українці розкидані по світу, тому не всі зможуть прийти до храмів освятити вербу. У деяких є храми лише мп, а йти до них щось освячувати — це все одно, що бути окропленими кров’ю вбитих українців. Тому в неділю, 17 квітня, о 12.00 за Київським часом на сторінці Олександра Дедюхіна буде проведено онлайн-освячення верби, квітів, зелених гілок, навіть одягу, якщо у вас нічого іншого під рукою не буде… Ми повинні один одному розділити радість свята, бо Ісус Христос дав нам життя і Його молимо про перемогу", — наголосив священник.

Нагадаємо, раніше священник ПЦУ Олександр Дедюхін розповів, що вбивати російських окупантів, які прийшли на нашу землю, щоб чинити вбивства, насильство та мародерство, не є гріхом.