Як відіпрати плями від трави на одязі: 6 дієвих способів

Читать на русском
Автор
1355
Позбутися плям від трави допоможе сіль
Позбутися плям від трави допоможе сіль

Чим швидше почати виводити плями від трави на одязі, тим легше їх позбутися.

Щоб пікніки на природі не перетворювалися на жах із пранням і виведенням плям від трави після, потрібно заздалегідь підготуватися і дізнатися, як їх позбуватися. Тим більше, що робиться це дуже просто. Однак варто пам’ятати, що плями від трави бажано обробити якнайшвидше, щоб вони неглибоко проникли в тканину: свіжі плями завжди видалити легше, ніж застарілі.

Про дієві способи, завдяки яким можна швидко та легко вивести плями від трави, пише cleanipedia.

Як вивести пляму від трави

  • За допомогою солі — найефективніший засіб:

Змішайте сіль та воду з розрахунку 1 столова ложка на склянку води. Після цього обробіть цим розчином забруднену ділянку одягу і залиште приблизно на 30-40 хвилин. Через потрібний час, виперіть річ у пральній машині.

  • За допомогою нашатирного спирту — спосіб підходить для світлих бавовняних та лляних тканин:

1 столову ложку нашатирного спирту розведіть у склянці води. Нанесіть отриманий розчин на забруднені ділянки та залиште на 30 хвилин. Після цього виперіть річ у пральній машині.

Как отстирать пятна от травы
  • За допомогою перекису водню — спосіб видалення плям від трави з синтетичних тканин:

3% розчин перекису водню нанесіть на пляму за допомогою ватного або марлевого диска та залиште на 30 хвилин. Після промийте ділянку водою і випрати річ у пральній машині.

Як випрати траву з джинсів

Як позбутися плям від трави на джинсових виробах, повідомляє видання lifehacker. Щоб відіпрати траву можна використовувати господарське мило та звичайний окріп.

Как отстирать траву с джинсов
  • Господарське мило — найдієвіший спосіб:

Рясно намильте забруднену ділянку, використовуючи гарячу воду. Потріть пляму щіткою або губкою і залиште на 15-20 хвилин. Після цього виперіть джинси в машинці.

  • Окріп — допоможе впоратися тільки зі свіжими плямами:

Натягніть джинсову тканину і рясно полийте брудну ділянку окропом. Після одразу ж виперіть річ.

  • Нашатирний спирт і мило — допоможе з плямами, що в’їлися:

У 250 мл теплої води розведіть 1 чайну ложку нашатирного спирту і залийте пляму. Через 15-20 хвилин рясно натріть його господарським милом і замочіть у гарячій воді. Залиште джинси ще на 20 хвилин, а після випрати їх у пральній машині.

Раніше "Телеграф" розповідав як приготувати ефективну пасту з дешевих і легкодоступних інгредієнтів, якою можна вимити весь будинок. Зазначимо, що таке "домашнє" миюче — безпечне та натуральне.