Коли поливати помідори категорично заборонено

Читать на русском
Автор
13097
Як не можна поливати помідори
Як не можна поливати помідори. Фото pixabay.com

Цей овоч не любить посушливий ґрунт

Знання про правильний полив помідорів допомагають зібрати якісний та багатий урожай. Оскільки полив є важливою частиною догляду за культурою, саме від нього залежить, чи хворітимуть рослини.

Як пише World News, про правильне полив знають приблизно 20-30% дачників. Помідори люблять сухе повітря, але не посушливий ґрунт. Тому вологість землі має становити 85-90%, а повітря – 50%. Нестачу води можна побачити по скручуванню листя та опалим квіткам, а також по очорненню плодів.

Коли і як правильно поливати помідори

Після висадки помідори слід поливати рясно, залишаючи потім без води на 2-3 дні. Потім знову треба полити. Надалі полив проводять 1-2 рази на тиждень.

Зазвичай поливають помідори під корінь рано-вранці теплою водою. Лити на кущі холодну воду зі шланга не можна – це втрата половини врожаю. Ідеальний варіант поливу томатів – краплинний. Низькорослим сортам достатньо 2-3 л на кущ, гігантам потрібно щонайменше 10 л.

Раніше "Телеграф" писав, які культури можна сіяти після помідорів. Оскільки томати окислюють ґрунт, його потрібно засівати правильними рослинами.