Чому кавуни ростуть дрібні: секрети великих та соковитих плодів

Читать на русском
Автор
31611
Головні причини, чому кавуни ростуть дрібні
Головні причини, чому кавуни ростуть дрібні

Розміри кавунів можна збільшити, знаючи причини, чому вони не ростуть.

Через те, що більша частина Херсонської області тимчасово перебуває в окупації, українці можуть залишитися без кавунів, тому багато дачників на своїх городах цієї весни посадили цю культуру. Однак переважно баштанні виростають маленькими і не солодкими. У чому причина, і як її виправити?

Таких причин – кілька, пише видання belnovosti. Наприклад, щоб отримати солодкі плоди, краще садити пізніші сорти, адже вони солодші за ранні.

Чому кавуни не ростуть великими

  • Погода. Всі баштанні люблять тепло, яке межує зі спекою в 30 градусів. Тому якщо температура буде меншою за +15 градусів, то кавуни припиняють рости і залишаються маленькими і не солодкими, адже процеси фотосинтезу в похмуру погоду сповільнюються, що заважає цукру накопичуватися. Також кавуни не люблять тіні та вітер.
  • Полив. Молоді рослини слід напувати не частіше 1 разу на тиждень, а з середини літа — 1 раз на півмісяця. І поливати кавуни потрібно лише теплою водою.
  • Добрива. Ще одна причина – це дефіцит мінеральних добрив у ґрунті. А баштанним потрібен цинк, залізо, бір та марганець. Також несолодкими плоди стають через надмірну кількість азоту у ґрунті.

Раніше Телеграф писав, як зробити так, щоб огірки не закручувалися в гачок. Зазначимо, що причин викривлення є дещо, тому до розв'язання цієї проблеми потрібно підходити комплексно.

Також, як повідомлялося раніше, цього року Україна може зіткнутися з дефіцитом не лише кавунів, а й черешні, оскільки Мелітополь, де вирощувалась більша її частина, теж перебуває в окупації.