Куди пропав Schweppes: чому напій перестали продавати в Україні та чи повернеться він на прилавки

Читать на русском
Автор
10347
Швепс — один із популярних літніх напоїв
Швепс — один із популярних літніх напоїв. Фото Колаж "Телеграфу"

Напої Schweppes виробляє компанія Coca-Cola

Ще у березні російські окупанти обстріляли єдиний в Україні виробничий комплекс компанії Coca-Cola, розташований біля селища Велика Димерка у Броварському районі Київської області. Після цього підприємство опинилося під окупацією, у результаті завод простоював майже два місяці. І якщо залишки деяких популярних напоїв важко, але реалізувалися у країні, то Schweppes не продавався взагалі.

Але нещодавно на полицях українських супермаркетів знову з’явився цей напій, ідеальний для літньої спеки. Знімком купленої пляшки швепсу в Україні поділилася користувачка Марина Пономаренко у Facebook

"Цього літа швепс зник, бо завод кока-коли у Великій Димерці обстріляли балалаєчники-пушкіністи. Але цього тижня він знову з’явився в магазинах. Кока-кола з’явилася ще раніше. Завод працює. Переможемо", — йдеться у публікації.

Продаж швепс в Україні
Швепс знову продається

Як повідомила пресслужба українського представництва компанії Coca-Cola виданню "The Village Україна", виробництво та постачання Schweppes відновлено. Поки завод не працював, у магазини постачали залишки напоїв зі складів та імпорт із інших країн. Нині ж виробники поступово відновлюють обороти й асортимент продукції. Зокрема, з травня знову почали випускати Coca-Cola, Fanta та Sprite, тепер на полицях в українських містах з’явився і Schweppes.

Раніше "Телеграф" писав, що у зв’язку з бойовими діями на території України і наслідками цього, в країні підвищилися ціни. Серед іншого, суттєво подорожчали й безалкогольні напої.