Чому зав’язі огірків жовтіють і сохнуть: корисні поради, як розв'язати цю проблему

Читати російською
Автор

Щоб отримати щедрий урожай огірків, їх треба добре доглядати.

Якщо на вашому городі огірки ще не встигли, то не забувайте їх удобрювати і захищати від різних хвороб, щоб потім не було труднощів з отриманням великого врожаю. Одна з найпоширеніших проблем — коли зав’язі на огірках зупиняються в зростанні та починають висихати.

Основна причина такого явища – огіркам не вистачає азоту та калію, повідомляє prostoway. Якщо ви помітили таку проблему на ділянці, потрібно терміново її вирішувати. Що робити далі в матеріалі.

Що робити, якщо в огірків жовтіють і сохнуть зав’язі

Перше, що потрібно зробити, це визначити, якого саме елемента не вистачає рослині, а потім можна буде зробити висновок, яке вносити підживлення. Щоб це визначити, потрібно звернути увагу на листя огірків: якщо воно повністю жовте, це означає, що бракує азоту, а якщо жовтизна проявляється тільки по краях, то це свідчить про дефіцит калію.

Виправити ситуацію допоможе калієва селітра. Щоб приготувати добриво, слід розчинити 1 столову ложку препарату в 10 літрах води. А вносити підживлення слід на заздалегідь политу землю. Як профілактика вистачить 0,5 літра для куща, а якщо ситуація вже погана, то дозу потрібно збільшити вдвічі. Поливати рослини варто щотижня.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо дачники підгодовують огірки рисом.