Що зробити з помідорами, щоб вони швидше дозріли: два перевірені способи

Читать на русском
Автор
15006
Отримати розкішний урожай томатів не так просто
Отримати розкішний урожай томатів не так просто. Фото РБК

Невеликі хитрощі допоможуть отримати великі та соковиті плоди

У серпні помідори на городі починають дозрівати. Цього місяця важливо не тільки правильно забезпечити підживлення томатів, зокрема за допомогою поливу саморобним добривом, а й приділити увагу іншим моментам.

Про те, як прискорити процес дозрівання помідорів, пише ресурс ukr.media. За словами досвідчених городників, томатам необхідні добрива, полив, правильне та своєчасне запилення – і тоді плоди виростуть великими та соковитими.

Перше, що важливо зробити при вирощуванні помідорів на городі, своєчасно позбутися пасинків і видалити нижнє листя. Листки необхідно обірвати до перших зав’язей, але не одним махом: верхівки видаляються над останньою кистю так, щоби залишався один верхній лист. Проста маніпуляція прискорить дозрівання плодів.

Друга рекомендація — обприскування томатів слабким сольовим розчином. До речі, це ще й хороша профілактика хвороб. Для розчину знадобляться 5 л води та 50 г солі, попередньо розчиненої у склянці теплої води. Змішайте інгредієнти та обприскуйте плоди. Важливо: листя і кущі обробляти не можна.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно поливати помідори, щоби був великий урожай.