Як прогнати з ділянки кротів "раз і назавжди": два ефективні та гуманні способи

Читать на русском
Автор
Як прогнати кротів із ділянки гуманними способами
Як прогнати кротів із ділянки гуманними способами

Необов’язково труїти кротів отрутами, щоб позбутися їх.

Як позбутися кротів на ділянці — це проблема, яка постає перед кожним городником. Жорстокіші дачники нещадно борються зі шкідниками, застосовуючи проти них різні отрути, проте можна обійтися і без подібної жорстокості і просто "попросити" тварин "піти" з вашої ділянки.

Як повідомляє belnovosti, є як мінімум два гуманні способи, як прогнати гризунів. Зазначимо, що це дуже ефективні методи та засоби, якими користуються багато досвідчених дачників.

Як позбутися кротів на ділянці:

  • Сітка – простий і дуже ефективний метод. Завдяки сітці кріт не зможе викопати вихід на поверхню. Можна вибирати сітку як із металу, так і із пластику, і її вкопують на глибину в половину метра.
  • Висаджування "особливих" рослин — кроти не люблять аромати певних культур, тому посадивши ці квіти і овочі, ви зможете позбутися шкідника. Це чорнобривці, нарциси, гіацинти, а також цибуля та будь-які різновиди бобових.

Раніше "Телеграф" писав, які рослини потрібно посадити на своєму городі, щоб позбутися попелиці, колорадських жуків, мурах, мух та гусениць.