Чому гірчить солодкий перець: ТОП-5 головних причин, які мають знати дачники

Читать на русском
Автор
7379
Болгарський перець іноді може виявитися гірким на смак
Болгарський перець іноді може виявитися гірким на смак

Дізнайтеся основні причини, чому солодкий болгарський перець може ставати гірким, і не повторюйте цих помилок.

Посадили болгарський перець, доглядали весь сезон, виростили, зібрали врожай, а він виявився не солодким, а з відчутною гіркотою? Ситуація неприємна, тому що такі плоди здатні зіпсувати і обід, і торгівлю, і закатку на зиму.

"Телеграф" радить: щоб не повторювати помилок у майбутньому, важливо розібратися, чому солодкий салатний перець стає раптом гірким та несмачним. Насправді це навіть не ваша вина, і причин може бути декілька.

Чому солодкий перець стає гірким: головні причини

Причина №1: перехресне запилення

Найпоширеніша причина появи гіркоти у плодах болгарського перцю – перезапилення із гострим родичем. Не рекомендується висаджувати близько один від одного перці різних видів, тому що пилок у період цвітіння легко переноситься бджолами. Майте на увазі, що із насіння такого перцю наступного року також можуть вирости гіркі плоди.

Причина №2: особливості сорту

Часто гіркота салатного перцю проявляється через особливості сорту. Тому перед покупкою важливо почитати характеристики рослини. Краще вибирати сорт чи гібрид, що генетично позбавлений гіркоти. У цьому випадку навіть недозрілий перець не буде гірким.

Причина №3: надто раннє збирання врожаю

Якщо болгарський перець зібрали у недозрілій формі, це також може стати причиною присутності гіркоти в його плодах. Перець просто не встигає набрати із ґрунту необхідної кількості цукрів. Якщо вам важливий ранній урожай, висаджуйте перець скоростиглих сортів.

Причина №4: непридатний ґрунт

На смак салатного перцю також впливають умови його вирощування. Перець віддає перевагу нейтральному грунту. А ось кислий ґрунт може додати йому гіркоти. Виправити ситуацію наступного року допоможе внесення восени під перекопування доломітового борошна.

Причина №5: неправильний догляд

Перець любить пухкий і вологий, а не сухий ґрунт. Важливо дотримуватися помірності у підгодівлі перцю мінеральними добривами. Майте на увазі, що їхнє передозування може призвести до появи гіркоти у плодів. Також болгарський перець не любить свіжий гній, допустимо лише перегній.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини висаджувати біля перцю, щоб здобути щедрий урожай. Також дізнайтеся, як правильно вносити підгодівлю для перцю із цукру.