Рецепт універсальної підливи, яка пасує до картоплі, гречки, макаронів та інших гарнірів

Читать на русском
Автор
37875
Соус, який доповнить будь-яку страву
Соус, який доповнить будь-яку страву. Фото smachnonews.24tv.ua

Готується швидко і дуже просто, для цього соусу не потрібно нічого особливого

Підібрати правильний соус до гарніру буває досить непросто, адже деякі інгредієнти добре поєднуються з одними стравами і будуть зовсім недоречними в інших. За калорійністю підливи теж бувають різними і якщо вам потрібно щось максимально просте, що не нашкодить фігурі, рекомендуємо спробувати спеціальний соус до макаронів, від якого не товстіють.

А якщо ж ви хочете навчитися готувати підливу, яка пасуватиме до абсолютно будь-якого гарніру, записуйте цей рецепт. Ця вершково-грибна поливка смакуватиме і з макаронами, і з гречкою, і з картоплею, і з іншими стравами. А ще вона швидко готується, запевняє sensatsiya.

Інгредієнти:

  • Печериці – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Жирна сметана або вершки – 200 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Пшеничне борошно – 1-2 ст.л.
  • Вода – 1 стакан
  • Сіль, перець, спеції — до смаку

Спосіб приготування:

Спершу треба вимити печериці, дрібно їх порізати та обсмажити у вершковому маслі на сковороді. Коли гриби віддадуть всю воду, їх дістають і викладають на тарілку. Тим часом у сковороду викладають дрібно нарізану цибулю. Її треба смажити на середньому вогні до появи золотистого кольору, а тоді — теж викласти в окрему тарілку.

Далі на сковорідку з олією додають сметану або вершки. В них вносять пшеничне борошно, сіль, мелений перець, а також спеції. Усе добре перемішують, щоб не було грудочок.

За кілька хвилин додають і всі інші інгредієнти (гриби, цибулю та воду) й тушкують близько 20 хв. Якщо підлива виходить занадто густою, можна додати ще трохи води.

Раніше ми розповідали про найпростіший рецепт котлет із картоплі та рису. Для них не потрібно ні м’яса, ні яєць. Такі овочеві котлетки прекрасно урізноманітнять ваше меню.