Без м’яса та яєць: найпростіший рецепт котлет з картоплі та рису

Читать на русском
Автор
4671
Рецепт ситних овочевих котлет
Рецепт ситних овочевих котлет

Овочеві котлети — це чудова страва, яка урізноманітнить ваше меню.

У зв'язку з обстрілами росією по критично важливій інфраструктурі нашої країни, у багатьох українців і вдень, і вечорами немає світла. Щоб приготувати щось швидко, доводиться викручуватися. Насолодитися можна і смачною ситною стравою з інгредієнтів, які є доступними. Наприклад, можна приготувати смачні овочеві котлети з вівсяними пластівцями.

Але на цьому варіанти не закінчуються. "Телеграф" пропонує вам спробувати приготувати смачні котлети з картоплі та рису, для приготування яких не потрібно використовувати м'ясо та яйця.

Котлети з картоплі та рису: рецепт

Інгредієнти:

  • Картопля — 360-380 г (або 250г відвареного)
  • Рис круглий — 70г (або 250г відвареного)
  • Морква — 200г
  • Цибуля ріпчаста — 100г
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений — на смак
  • Сухарі панірувальні — 3-4 ст.л. (40-50 г)
  • Олія рослинна (для смаження) -2-3 ст. ложки (40 мл)

Спосіб приготування:

  1. Зваріть рис. Після приготування дайте йому постояти ще приблизно 15-20 хвилин під кришкою (для того, щоб він став щільнішим). А з картоплі зробіть пюре.
  2. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. У сковороді розігрійте 1-2 ст. ложки рослинної олії та викладіть цибулю з морквою. Періодично помішуючи, обсмажте овочі на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин, до м’якості та легкого золотистого відтінку.
  3. У глибокій мисці з’єднайте рис і картопляне пюре. Додайте обсмажену моркву та цибулю. Посоліть і поперчіть. Перемішайте до однорідності.
  4. Панірувальні сухарі висипте в плоску тарілку.
  1. Візьміть приблизно 1/5 частину картопляно-рисової маси, скачайте її в кульку і злегка сплюсніть, формуючи котлету. Обваліть котлету в панірувальних сухарях з усіх боків. Так само сформуйте і інші котлети.
  2. Сковороду змастіть олією і розігрійте на середньому вогні. Олії не повинно бути багато. Викладіть котлети на сковороду. Обсмажуйте на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.

Додамо, що сьогодні актуальним є питання, як спекти хліб у домашніх умовах. Рецептом хліба на 2 види муки "Телеграф" ділився раніше. Також, якщо ви любите оладки, але у вас немає часу довго возитися з їх приготуванням, то рецепт швидких оладок на кефірі вам знадобиться в непередбачених обставинах.