Як засолити капустяне листя на голубці: нереально крутий рецепт консервації

Читать на русском
Автор
760
Такі капустяні рулетики можуть простояти аж до пізньої весни
Такі капустяні рулетики можуть простояти аж до пізньої весни. Фото Колаж "Телеграфу"

Чудовий спосіб спростити собі роботу у майбутньому — голубці будуть дуже смачними, а "гратися" з капустою вже не доведеться

Голубці — одна з улюблених страв українців. І як ми тільки їх не готуємо! У нашій кухні є і традиційні з м’ясом, і "ліниві" голубці, з якими не потрібно довго морочитися, і голубці без м’яса — з картоплею або грибами. Словом, варіантів безліч.

Однак для абсолютно усіх рецептів нам потрібна капуста. А щоб вона була смачною і тільки підкреслювала смак страви — не була твердою, не гірчила і швидко протушкувалася разом із голубцями, її можна заготувати заздалегідь. Чудовим рецептом консервованого листя капусти для голубців ділиться сайт "Ням ням за 5 хвилин".

Інгредієнти:

  • капуста
  • вода
  • сіль
  • цукор

Приготування:

  1. З головки капусти виріжте качан, а всю іншу частину відваріть на помірному вогні у трохи підсоленій воді.
  2. Листя знімайте з капустини виделкою — в міру їх готовності (вони почнуть легко відокремляться від качана — так ви і зрозумієте, що певні листочки вже пора діставати).
  3. Коли листя охолоне, зріжте з них потовщення на краю.
  4. Тоді листя треба буде скласти рулетиком: по 4-5 листочків скручують і засовують у велику банку, щільно вкладаючи. На дно банки, до речі, можна покласти подрібнений корінь хрону, зерна гірчиці, петрушку та інші продукти, з якими "дружить" капуста.
  5. Залийте рулетики розсолом із розрахунку: на 1 л води треба 3 ст. л. солі та 1 ст. л. цукру. Тобто, якщо ви взяли дуже велику банку, краще приготувати принаймні 2 л розсолу, помноживши всі компоненти на два.

Перед приготуванням голубців консервоване листя капусти потрібно промивати, а ще краще — замочувати у воді на ніч, щоб вийшла уся зайва сіль. Такі капустяні рулетики зберігаються у прохолодному місці аж до пізньої весни.

Раніше ми розповідали, як замаринувати печериці за 10-15 хв. Пропонуємо відразу два чудові рецепти: за одним із них у вас вийдуть гриби, як із магазину, за іншим — більш пікантні, з нотками перцю чилі.