"Привіт" із Києва: батьки та сестра вбитої Галини Гатчінс подали до суду на Алека Болдвіна (відео)

Читать на русском
Автор
8026
Галина Гатчінс та Алек Болдвін
Галина Гатчінс та Алек Болдвін

Родичі загиблої Гатчінс переконані, що вона могла б перевезти їх з України до США після 24 лютого

Розслідування справи щодо вбивства української операторки та журналістки-розслідувачки Галини Гатчінс, яке сталося на знімальному майданчику фільму "Іржа" ще в 2021 році, триває. Нагадаємо, що вона загинула від кулі, яку випустив актор Алек Болдвін. У тому пістолеті мали бути холості патрони, тож зараз слідство намагається з’ясувати, як на знімальному майданчику опинився пістолет, заряджений бойовими кулями.

У 42-річної Галини, яка проживала у США разом із чоловіком та сином, залишилися родичі і в Україні. Йдеться про батьків та сестру, які проживають біля Києва, і які нещодавно вирішили подати позов до суду в Лос-Анджелесі. Рідні операторки позиваються до актора, який здійснив смертельний постріл, а також компанії, що знімає фільм, повідомляє CNN.

Родичі загиблої Гатчінс переконані, що вона могла б перевезти їх з України до США після повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022-го. Зараз вони вимагають від Болдвіна матеріальної компенсації за заподіяння емоційного стресу, недбалість і втрату близької людини. Крім того, наголошується, що актор "навіть не звернувся до них з вибаченнями", як зауважує адвокат родини Глорія Оллред: "Батьки та сестра Хатчінса живуть в Україні та намагаються впоратися з трагедією, живучи "в розпалі війни путіна", — говорить представниця родини в суді. Відео з пресконференції напередодні зʼявилося в YouTube.

Відомо, що мати Галини Гатчінс працює медсестрою і допомагає пораненим військовим неподалік від Києва. А її зять (очевидно, чоловік Світлани — сестри застреленої операторки — ред.) — на фронті. За словами самої Світлани Земко, її сестра не дозволила б родині залишатися в Україні після нападу росії 24-го лютого.

"Те, чого ми прагнемо, — це визнання того, що було відібрано — любовні стосунки", — каже Оллред. "Що б не сталося з кримінальною справою, ми продовжуємо цей цивільний позов, щоб вони добилися справедливості".

Раніше ми розповідали, що українці провели в мережі віртуальний кастинг до голлівудського блокбастера про Україну. У цій стрічці Том Круз зайняв би місце Подоляка, а Кіану Рівз міг би зіграти Притулу.