Як вивести хрін на городі: три народні методи, перевірені часом

Читать на русском
Автор
11907
Шкоди від цієї рослини зазвичай більше, ніж користі
Шкоди від цієї рослини зазвичай більше, ніж користі. Фото ogorodsadovod.com

Надійні способи швидко і без зусиль впоратися з проблемою

Хрін — це багаторічна культура з потужним корінням, яке часом досягає 7 метрів у довжину. Ця рослина не вимагає взагалі ніякого догляду і може рости на будь-якому ґрунті, як і бур’яни, позбутися яких теж часом непросто, але можливо — завдяки простим перевіреним методам.

Пам’ятайте, що зрізання листя хрону — не вихід, як і спроби викопати його за допомогою звичайної лопати — коріння все одно залишиться і буде розмножуватися далі, захоплюючи все більше території. Як позбутися "непроханого гостя" за допомогою простих перевірених методів, розповідає Ukr.Media.

Народні способи вивести хрін з ділянки

  1. Для знищення коренеплоду можна скористатися звичайною кухонною сіллю. Для цього зрізають листя хрону і щедро засипають місце його "мешкання" сіллю.
  2. Допоможе також аміачна селітра — працює схема за тим же принципом, що й з сіллю. Через деякий час ви помітите, що кущ почав в'янути і незабаром він повністю загине.
  3. Ще один хороший варіант — використання темної поліетиленової плівки, листа шиферу або руберойду. Цим матеріалом накривають кущ, позбавляючи його таким чином сонячного світла. Через деякий час рослина зачахне.

Що не варто робити з хроном на ділянці

  • В жодному разі не перерізайте коріння хріну ножем або лопатою, бо так рослина тоді пустить ще більше коріння і ваша боротьба затягнеться надовго.
  • Не залишайте дрібних частинок від коріння у землі, оскільки вже через тиждень вони знову пустять відростки й міцно вкореняться на тому ж місці.

Раніше ми розповідали, чому не можна топтати равликів, які обмилувати вашу ділянку. Виявляється, так ви робите тільки гірше і насправді боротися з ними треба в інший спосіб.