На яку глибину посадити картоплю, щоб потім не довелося шкодувати: урожай вас приємно вразить

Читать на русском
Автор
34502
Насправді це дуже важливо
Насправді це дуже важливо. Фото harbuz.info

Усе залежить від розміру бульби і типу ґрунту на вашій ділянці

Дачники вже давно взялися за підготовку насіння та вирощування розсади, адже деякі культури можна починати висаджувати ще з лютого-березня. Чимало рослин потрібно висівати і у квітні. Між іншим, бувалі городники в цей період готують до посадки зокрема й картоплю.

Однак те, наскільки високою буде врожайність, залежить не лише від періоду висаджування бульби. Чималу роль у цьому відіграє і глибина її посадки. Як передає radiotrek, тут слід зважати на дві складові: тип ґрунту та розмір картоплі. Про ідеальні пропорції розповідаємо далі.

Тип ґрунту і глибина посадки картоплі

Щоб зрозуміти, наскільки глибоко потрібно заривати картоплю у землю, потрібно спершу визначити, який тип ґрунту на вашій ділянці:

  • якщо ґрунт піщаний, з домішками глини, то садити картоплю варто на глибину 5-6 см (глибше — не варто, адже така земля важка і паросткам буде важко пробитися);
  • якщо ж ідеться про ґрунт із торфом, але сипкий, то висаджувати бульбу треба на глибину 8-10 см;
  • у чорнозем картоплю можна садити й на більшу глибину: приблизно 10-12 см — у такому разі коренева система зможе витягувати із землі максимум корисних речовин.

Розмір картоплі та глибина посадки

Це друга надзвичайно важлива складова. Так, якщо у вас посівна картопля масою до 50 г, то садити її глибше як на 9 см не можна. А от якщо бульба більша за масою, то її можна спокійно висаджувати на глибину до 12 см.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати вдома натуральний стимулятор росту для огірків. З таким підживленням вони негайно підуть в ріст — навіть якщо до цього трохи "змерзли" чи отримали будь-який інший тип стресу.