"Нуль толерантності до фашистів": опальних "кроликів" Мойсеєнка та Данильця покарали за підтримку росії

Читать на русском
Автор
20203
Мойсеєнко та Данилець Новина оновлена 04 травня 2023, 13:47
Мойсеєнко та Данилець. Фото https://www.instagram.com/vdanmos/

Коміки зібралися на гастролі у США, але українці жорстко відреагували

Дует українських коміків Володимира Мойсеєнка та Володимира Данильця з 2014 року продовжував виступати в росії, говорив про "братовбивчу війну", а напередодні повномасштабного вторгнення, у лютому 2022 року, скаржився російським пропагандистам на цькування в Україні. Тепер же "кролики" анонсували гастролі США й Канадою, проте українці їх покарали за багаторічну роботу на агресора.

З дев’яти концертів за кордоном уже скасовано вісім. Детальніше про бойкот проти зрадників розповів підприємець Деніел Тонкопі у Facebook.

Так, Мойсеєнко та Данилець запланували у квітні 2023 року низку концертів у США й Канаді, включаючи такі міста: Філадельфія, Нью-Йорк, Чикаго, Майамі, Денвер, Сіетл, Сан Дієго, Лос-Анджелес, Ванкувер. Проте в українській діаспорі відреагували, враховуючи антиукраїнську позицію коміків.

Автор перерахував кілька промовистих фактів про "кроликів":

  • У 2015 році й Данилець, й Мойсеєнко потрапили до бази "Миротворець" за участь у російській пропаганді.
  • Гастролювали росією і висміювали Україну.
  • Підтримка наративів про "братні народи" та ідеї об’єднання росії і України.
  • В 2020 році в ефірі телеканалу "112 Україна" один із коміків заявляв, що перехід телемовлення в країні на українську мову, як і загалом українізація, не потрібен народу. А ще порівнював ініціаторів і прихильників закону про українську мову з фашистами. (Ефіри каналу "112 Україна" на поточний момент недоступні, але про висловлювання Данильця повідомляли українські ЗМІ, зокрема Obozrevatel).

"Короче, зрозуміло, що хутро у кроликів на 100% із вати. А ми чудово знаємо, що треба робити з такими артистами. Скасовувати. Нуль толерантності до фашистів і до тих, хто підтримує фашизм", — йдеться у публікації.

Українці зв’язалися з концертними майданчиками, промоутерами та організаторами туру, також підготували листи до мерії. Вдалося відмінити 8 із 9 концертів. Над єдиним заходом у Нью-Йорку, додав Тонкопі, "працюють".

"Впевнений, що теж скасуємо. Якщо ні, то організовуватимемо протести і підключатимемо інші канали. Українська підтримка в Нью-Йорку потужна, там багато наших, тож "кроликам" буде не до сміху", — додав автор поста.

Концерти Мойсеєнка та Данильця
Бойкот "кроликів"

Додамо, що у своїх соціальних мережах Данилець та Мойсеєнко не висловлювалися про напад росії на Україну 24 лютого 2022 року. Останнім часом їх неодноразово помічали у Києві, зокрема на благодійних заходах, про що йдеться в одному з роликів на Youtube.

До російського повномасштабного вторгнення дует коміків гастролював по росії, брав участь у тамтешніх шоу ("Аншлаг" і новорічні вогники, наприклад). Зокрема, у 2016 році на телеканалі "Росія" Мойсеєнко та Данилець разом із Наталією Корольовою брали участь у "Блакитному вогнику", де виконали сатиричну пісню на тему заборони російським авіаперевізникам літати в Україну. Деякі фрагменти зйомок і виступів в рф можна знайти і в соціальних мережах дуету.

Моїсеєнко та Данилець
Моїсеєнко та Данилець
Моїсеєнко та Данилець
Моїсеєнко та Данилець
Моїсеєнко та Данилець

Українці періодично давали інтерв'ю російським пропагандистам. Зокрема, йшлося про їхній намір давати концерти в рф уже після анексії Криму та початку російської агресії на сході України.

"14-16 рік, так на мене косо дивилися, навіть хтось міг сказати: "Шо, знову до москалів?". Я кажу: "Так, знову, я не соромився ніколи", — говорив Данилець в інтерв'ю Борису Корчевниковому в програмі "Доля людини" від 2 лютого 2022 року.

У цій же передачі артисти заявили про "травлю" в Україні.

"Почалося цькування в Україні, що ми знімаємося в програмі в країні-агресорі. У зв'язку з цим нам зірвали два сольні концерти в Трускавці", — розповів Мойсеєнко.

Двома роками раніше, у 2020 році в інтерв'ю Олені Бондаренко для ресурсу "Ехо Києва" Данилець прямо заявляв про "братовбивчу війну".

"Брати участь у братовбивчій війні ми не хочемо. Наша позиція — це братовбивча війна, і ми повинні все зробити для того, це не тільки ми з Вовою, а наш народ має зрозуміти, ті, хто керує нами, що це треба закінчувати як можна швидше. І обирали нашого президента заради того, щоб закінчити цю війну. Цей конфлікт, я війною не хочу це називати, конфлікт важкий, він залишить слід у кожного українця…" — вважає Данилець.

Також у цій бесіді Данилець наголошував, що "Україна любить росію".

Варто зазначити, що багато програм за участю Мойсеєнка та Данильця недоступні для перегляду в Україні, оскільки випущені на російських ресурсах. Деякі фрагменти інтерв'ю і виступів Данильця та Мойсеєнка зібрані у матеріалі "Як коміки Данилець та Моісеєнко перетворилися на рупори кремля" проєкту "ГРОШІ" на їхньому Youtube-каналі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що після багатьох років роботи у росії в Україну повернулася співачка Світлана Лобода. Артистка стала співати українською та всіма силами намагається відвоювати місце у нашому інформпросторі. Щоправда, багато співвітчизників звинуватили її у спробі "перевзутися".