Як голосувати українцям у фіналі Євробачення: докладна інструкція

Читать на русском
Автор
521
13 травня відбудеться фінал Євробачення 2023
13 травня відбудеться фінал Євробачення 2023. Фото eurovision.ua

У фіналі Україна має право голосувати, наші громадяни інших країн також зможуть обрати фаворита

У суботу, 13 травня 2023 року, у Ліверпулі відбудеться фінал популярного пісенного конкурсу Євробачення. І якщо на попередньому етапі відбору, 9 травня, Україна не голосувала, то цього разу наші співгромадяни мають таке правило.

Як проголосувати на Євробаченні 2023 року жителям України, дізнайтесь у матеріалі "Телеграфу". Певні правила є для українців, які голосуватимуть в інших країнах.

На сцену вийдуть 26 конкурсантів, серед яких журі та глядачі оберуть переможця. Початок фіналу Євробачення — о 22:00 за київським часом. Наш учасник, TVORCHI, виступить під 19 номером.

Правила голосування на Євробаченні 2023 року для України

Традиційно українці зможуть проголосувати за фаворита Євробачення за допомогою смс-повідомлення. Після всіх виступів на екрані з’являться дані конкурсантів, запам’ятайте цифру країни-учасниці, яка сподобалась, і надішліть це число в смс за номером 7576. Вартість одного повідомлення складає 7 грн. Голосувати за свою країну не можна.

Як проголосувати на Євробаченні в інших країнах

Тим, хто зараз перебуває в інших країнах, потрібно надсилати смс на відповідні номери. Наприклад, для Польщі це 73555, Німеччини – 99599, Чехії – 9061113. Повний список країн та номерів для голосування на Євробаченні 2023 року побачите в таблиці.

Номери різних країн для голосування на Євробаченні 2023
Номери різних країн для голосування на Євробаченні 2023

Як проголосувати за Україну на Євробаченні в різних країнах

Як проголосувати за Україну на Євробаченні в різних країнах
Номер України на Євробаченні - 19

Крім того, країни, які не беруть участь, можуть проголосувати через програму Eurovision Song Contest або на сайті www.esc.vote за додаткову плату. Є можливість віддати трохи більше 20 балів за одну пісню. Бали підрахують та розподілять як голосування від окремої країни.

Нагадаємо, 13 травня 2023 року відбудеться фінал Євробачення. Учасники – 26 країн, а також вийдуть на сцену найпопулярніші українські та британські виконавці. У матеріалі "Телеграфу" ви можете дізнатись, де дивитися трансляцію Євробачення 13 травня.