Кавуни виростуть величезними та солодкими: названо головне правило догляду за рослиною

Читать на русском
Автор
22601
Без баштанних культур на городі не обійтися
Без баштанних культур на городі не обійтися. Фото pexels.com

Виростити смачні кавуни дуже просто, якщо давати рослині правильно кількість води

Виростити смачні, соковиті, солодкі та великі кавуни зможе не кожен дачник. Найголовніше правило – достатній полив. Якщо ви правильно "напоїте" баштанну культуру, то чекайте на розкішний врожай кавунів.

Як правильно поливати кавуни на городі? Про важливі нюанси йдеться у матеріалі Ukr.media.

Правила поливу кавунів

По-перше, краще поливати кавуни в ранковий час. Якщо погода надто посушлива, то допускається додатковий полив увечері. У разі частих температурних перепадів зовсім відмовтеся від цієї процедури.

По-друге, для поливу кавунів використовуйте теплу і відстояну рідину. Холодна вода із джерела – табу.

По-третє, поливайте всю плантацію з кавунами. Метод дощування у випадку з баштанними не діє. Потрібно лити воду як під корінь, так і по всій ділянці, щоб наситити вологою потужну кореневу систему рослини. Спростить завдання городній лайфхак: мульчування соломою, сіном або скошеною травою допоможе довше зберігати вологу на кавунових грядках.

Коли поливають кавуни

Перший полив виконують, щойно з’являться перші 3-5 листочків. Другий – період утворення бутонів та цвітіння. Потім поливають культуру на початку появи зав’язей. Коли плоди стануть більш важкими, частоту поливу скорочують. Цілком припинити цю процедуру можна лише після дозрівання плодів.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини висаджують на ділянці на початку літа. Визначитись з датою допоможе посівний календар городника.