Уникайте цих помилок, якщо не хочете втратити врожай помідорів: чому з овочів можуть опадати квіти

Читать на русском
Автор
Скоріше за все  ви допустили декілька помилок, доглядаючи за томатами
Скоріше за все ви допустили декілька помилок, доглядаючи за томатами. Фото Колаж "Телеграфу"

Причин такої поведінки томатів кілька

Буває так, що в гонитві за добрим урожаєм, городники можуть переборщити з доглядом, і як результат — втрата смачних овочів. Раніше ми писали, чому на огірках не з’являються зав’язі, а тепер хочемо розповісти, через що на помідорах може опадати цвітіння.

Як зазначає портал prostoway, якщо ви зіткнулися з цією проблемою, потрібно негайно розібратися в чому причина. Швидше за все, ви припустилися наступних помилок.

Перша помилка – ви внесли надто багато азотних добрив. Їх надлишок негативно впливає на розвиток помідорів, тому рослина і скидає квіти.

Друга помилка – дефіцит підживлення. Протилежна причина першої також дуже небезпечна для вашого врожаю. Якщо рослині не вистачає корисних речовин, колір може сохнути та опадати.

Також причина може бути у недостатньому освітленні. Якщо томатам не вистачає сонця, то зав’язь не формуватиметься, а це означає — врожаю теж не буде.

Ну і звісно ж на врожай впливає і полив. Важливо контролювати вологість ґрунту, щоб він і не пересихав, але й не був надто вологим, адже при надлишку вологи томати скидають квіти.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому огірки ростуть у формі гачків. Прості поради дачникам допоможуть цього уникнути.