Оригінальний, але працюючий лайфхак: позбавляємося попелиці за допомогою зубної пасти

Читать на русском
Автор
Як позбутися попелиці
Як позбутися попелиці. Фото pixabay.com

Попелиця завдає дачникам масу прикростей

Багато городних та садових рослин знаходяться під загрозою шкідників, які здатні завдати нищівного удару по врожаю. Одним з таких шкідників є попелиця, яка швидко вражає листя та зав’язь. Але не поспішайте засмучуватись, адже є засоби, які допоможуть з нею ефективно впоратися.

Від "хімії" краще відмовитись, є чимало домашніх засобів, які можна використовувати у боротьбі зі шкідником. І як би це не було дивно, датчикам радять застосувати зубну пасту. Як скористатися цим лайфхаком розповіли у матеріалі видання Belnovosti.

Як позбутися попелиці

Експерти радять взяти одну ложку столової пасти та розвести у двох літрах води. Потрібно почекати поки засіб повністю розчиниться, а потім готовим розчином обробити посадки двічі на день — вранці та ввечері. Цей бюджетний засіб допомагає не тільки від попелиці, а й від равликів, гусениць та хрестоцвітих блішок.

Запасним варіантом може стати нашатирний спирт. Розчин готують із чайної ложки нашатирю та двох літрів води. Його використовують для обприскування за тією ж схемою – вранці та ввечері.

"Телеграф" писав раніше, як позбутися колорадських жуків. Експерти зазначили, що дачникам буде потрібний зола.