Захищає рослини від інфекцій: яка спеція може стати справжнім порятунком на городі

Читать на русском
Автор
Як використовувати корицю на городі
Як використовувати корицю на городі. Фото orchardo

Цей засіб можна знайти практично на кожній кухні

На городі можна застосовувати різні засоби, навіть відходи, зокрема яєчну шкаралупу, а також одну з найпопулярніших прянощів — корицю. Як виявилося, ця спеція корисна не лише на кухні.

Експерти в матеріалі Dachadecor розповіли, що досвідчені господині давно використовують приправу на городі, адже вона має сильні дезінфікуючі властивості й здатна захистити рослини від різних інфекцій.

Як використовувати корицю на городі

Антисептик

Досвідчені городники використовують порошок кориці для розмноження рослин живцями. Потрібно змочити місце зрізу водою і посипати його корицею перед посадкою. Таким чином, ви зможете запобігти виникненню інфекції та хвороб саджанця, коли він приживеться.

Боротьба з мурахами

Мурахи можуть стати справжнім головним болем на дачі, але у боротьбі з ними чудово допоможе кухонна спеція. Просто посипте порошком кориці мурашині доріжки та місця, де накопичуються ці комахи. Річ у тому, що їм не подобається запах прянощі, тому вони будуть триматися подалі від городу.

Захист від хвороб

Деякі захворювання можуть уражати саджанці рослин на ранніх стадіях їх розвитку, а це призводить до загибелі. Щоб цього не допустити, змішайте порошок кориці з ґрунтом, в якому будуть рости саджанці, так ви захистите розсаду.

Фунгіцид

Якщо ваші дерева в саду почав уражати грибок, тоді візьміть трохи порошку кориці, змішайте із теплою водою та залиште розчин на всю ніч. Вранці розмішайте рідину та залийте в обприскувач. Оббризкайте ваші рослини. Протягом кількох днів грибок зникне.

"Телеграф" писав раніше, як на городі можна застосувати кавову гущу. Експерти розповіли про її корисні властивості.