Як підгодувати помідори золою: справжній сільський рецепт

Читать на русском
Автор
Помідори потребують підживлення під час плодоношення
Помідори потребують підживлення під час плодоношення. Фото Freepik

Регулярне удобрення помідорів допомагає запобігти дефіциту поживних речовин

Підгодовування томатів у період плодоношення сприяє покращенню якості та врожайності плодів. Додавання необхідних поживних речовин збагатить ґрунт і дозволить рослинам ефективніше використовувати світло та воду. Також підживлення під час плодоношення покращує смак та аромат помідорів.

Канал "Сучасна дача" поділився сільським рецептом удобрення томатів. Приготуйте цей розчин, полийте кущі, і плоди будуть великими, солодкими та м’ясистими.

Як підгодувати помідори золою

Вам знадобиться:

  • Деревна зола — 3 склянки.
  • Спиртовий розчин йоду (звичайний аптечний) – 20 мл.
  • Порошок борної кислоти – 1 чайна ложка.
  • Вода – 5 літрів.

Закип’ятивши воду, додайте до неї борну кислоту і золу, добре перемішайте до повного розчинення. Коли трохи охолоне, додайте йод. Отриманий концентрат повинен настоятися 10-12 годин.

Далі потрібно процідити розчин та розвести з водою у співвідношенні 1 до 10. Помідори поливаємо під корінь із розрахунку 0,5 літра на один кущ.

Додаткова порада: обприскайте томати борною кислотою. Для приготування розчину розведіть 2 г порошку в 10 літрах води та обробіть квіти та зав’язі. Проводити обприскування рекомендується ввечері перед заходом сонця.

Раніше ми розповідали, що не всі народні засоби є нешкідливими і їх треба застосовувати з розумом. Наприклад, цими засобами не можна обприскувати помідори від фітофтори.