У цикламена пожовтіло листя: причина цієї проблеми та способи її усунення

Читать на русском
Автор
Якщо вчасно розпочати розв'язувати проблему – врятувати рослину буде простіше
Якщо вчасно розпочати розв'язувати проблему – врятувати рослину буде простіше. Фото Pexels

Дотримуючись цих порад, ваш цикламен вже за кілька тижнів поверне собі здоров’я та красу.

Цикламен – рослина, що відрізняється особливою стійкістю до холоду. Цвіте як восени, так і взимку, його білі, червоні або рожеві квіти чудові. До речі, вони також поглинають негативну енергію в будинку. Однак може статися так, що його листя жовтіє.

Це явище має причину і з нею можна боротися, пише santeplus. Чому так відбувається і як відновити здоров’я рослин читайте далі.

Чому жовтіє листя цикламену

Причиною цієї проблеми може бути надто маленький горщик, поганий полив або нестача необхідних поживних речовин.

Полив відіграє основну роль у появі пожовклих листків, особливо якщо цикламен вирощується в контейнерах. Занадто частий або занадто рясний полив може зашкодити рослині. У нього може загнити коріння, що з часом пошкодить його листя, яке почне жовтіти, а потім буріти. І тут вони неминуче впадуть. Якщо ґрунт ще вологий і не пересихає, на вашій рослині також може з’явитися пліснява та грибок. Якщо це станеться, можна спробувати більше не поливати рослину, доки ґрунт повністю не висохне.

Якщо горщик, в якому ви вирощуєте цикламен, занадто малий, листя перестане бути зеленим, а почне жовтіти. Якщо коріння виходить межі дренажних отворів, отже, рослині бракує місця. У цьому випадку вам відразу ж доведеться пересадити рослину у вищий і широкий горщик.

Листя може пожовтіти, якщо цикламену не вистачає необхідних йому поживних речовин. Це може статися, якщо ґрунт не змінювали або просто тому, що йому потрібно більше поживних речовин.

У цьому випадку можна у фазу цвітіння додати розведене у воді рідке добриво. Вам потрібно буде повторювати цей крок не рідше одного разу на місяць.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим ще можна підгодувати орхідею. Як виявилося, яблучна шкірка містить важливий елемент зростання квітки. Крім того, пожвавить орхідею інший натуральний інгредієнт – часник.