Жоден лист більше не впаде: чим вилікувати грошове дерево

Читать на русском
Автор
Грошове дерево чи товстянка
Грошове дерево чи товстянка. Фото Відкриті джерела

Врятувати грошове дерево від облисіння дуже легко

Всі квіти періодично скидають 1-2 листочки. Але якщо грошове дерево, якому приписують можливість притягувати гроші в будинок, почало масово втрачати своє листя, потрібно вживати термінових заходів і рятувати рослину. В іншому випадку є ймовірність, що квітка облисіє й просто загине.

Часто товстянка скидає листя при недостатньому поливанні та надмірній вологості. Якщо води мало, листя зморщується, в’яне, стає тонким, висихає й обсипається. При надлишку вологи на листі з’являються білі крапки, а потім різко жовтіють і опадають.

У літній період товстянку потрібно поливати рясно, але рідко. Потрібно дочекатися, коли земля в горщику майже повністю висохне, а потім уже наливати воду. Вистачає приблизно одного поливу на два тижні. Взимку ця квітка потребує мінімальної кількості вологи. Достатньо поливати товстянку один раз на 3-4 тижні.

На скидання листя може впливати освітлення. При нестачі світла гілки витягуються, а листя стає дрібнішим і опадає. Але водночас грошове дерево не можна ставити під пряме сонячне проміння. У такому разі листя спочатку стане червоним, а потім зморщиться й опаде.

Тому найкращим місцем для товстунки буде вікно, на яке потрапляє яскраве, але розсіяне світло.

Якщо для грошового дерева вибрано правильне освітлення та налагоджено полив, а воно все одно втрачає листя, значить потрібно підгодувати рослину. Раз на два тижні після попереднього поливу вносьте рідке підживлення для кактусів та сукулентів.

Раніше "Телеграф" розповідав, якого підгодовування потребує герань восени. За правильне добриво квітка віддячить пишним цвітінням.