Орхідея зростатиме швидше і пишніше, якщо полити її цим: прийом досвідчених квітникарів

Читати російською
Автор

Для підживлення орхідеї підійдуть кухонні відходи

Щоб орхідея росла здоровою, міцною і розкішною, не забувайте про правильне поливання і корисні підгодівлі. Як добриво згодяться навіть кухонні відходи.

Для підживлення орхідей досвідчені квіткарі рекомендують використовувати воду, в якій варився рис. Порадою ділиться Express.

Так, рисова вода стане чудовим органічним добривом для популярної кімнатної квітки. Цей продукт багатий на поживні речовини, зокрема фосфор і білок.

Вода, в якій ви варили рис, допоможе прискорити зростання орхідеї, зберегти листя здоровим, а коріння зміцнить. Домашнє добриво забезпечить тропічну красуню додатковими мінералами.

Рекомендується використовувати коричневий рис, оскільки він містить ніацин, тіамін, рибофлавін та фолієву кислоту, багатьох із цих компонентів немає в білому рисі. Сучасні сорти рису часто мають у складі кальцій, що також корисно для рослини.

Який би рис ви не використовували, обов’язково дайте йому охолонути до кімнатної температури, а вже потім пересипайте в горщик з орхідеєю. Альтернативний спосіб підживлення: додати рисову воду в розпилювач і нанести на коріння рослини вранці.

Раніше "Телеграф" розповідав про інше вдале підживлення для орхідеї. Приготувати корисну суміш для квітів можна власноруч.