Топ-способи від непроханих гостей: у вашому борошні більше не з’явиться жодного жучка

Читать на русском
Автор
Вам точно знадобляться ці хитрощі
Вам точно знадобляться ці хитрощі. Фото agrostory.com

Ви більше не викинете ні грама борошна через жучки

Борошно – важливий продукт на нашій кухні. Завдяки саме цьому інгредієнту ми готуємо фантастичну випічку.

Однак при неправильному зберіганні борошна в ньому можуть завестися жучки. Як це запобігти, розповідаємо разом із "Главредом".

Що можна покласти на борошно, щоб не завелися жучки

Є деякі засоби та добавки, які відлякають паразитів і не вплинуть на якість борошна. До них відносяться лаванда та сушений часник, лавровий лист, горох, квасоля та ароматизовані пакетики.

Пам’ятайте, що борошно завжди потрібно зберігати в герметичній упаковці. В іншому випадку ніякі заходи щодо запобігання появі жучків вам не допоможуть.

Як потрібно зберігати борошно, щоб не завелися жучки

Таких методів два. Завдяки їм у борошні не заведуть жучки.

Для першого способу вам необхідно помістити борошно в морозильник на кілька днів (зазвичай на 2-3 дні). Таке заморожування допоможе знищити личинки жучків. Після цього дістаньте борошно з морозилки та помістіть її в герметичний контейнер або пакет.

Герметична упаковка запобігає доступу повітря та комах до борошна. Це важливий момент для зберігання продукту.

Безумовно, якщо у вас мука у великій кількості, зберігати її набагато складніше. Намагайтеся розфасовувати її в різні контейнери.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо жучки завелися у крупах. Ці поради допоможуть вам позбутися проблеми.