Українські військові показали випробування протитанкової системи NLAW (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Навчання користування ПТРК NLAW
Навчання користування ПТРК NLAW. Фото facebook.com/UkrainianLandForces

Практичному застосуванню передувала теорія.

На Яворівському полігоні на Львівщині тривають навчання українських військових премудростям у поводженні з протитанковою системою NLAW. Їх трохи більше як тиждень тому передала до України Велика Британія.

Як повідомляють у ЗСУ, практична підготовка у 184 навчальному центрі розпочалася 27 січня. Три дні українським військовим відводили на засвоєння теоретичних знань про ПТРК та поводження з ним. Практичні дії відпрацьовують у навчальному комплексі "Бій у місті".

Тренування ЗСУ с NLAW
Відпрацювання практичних дій при поразці противника з NLAW

Як зазначив журналіст Андрій Цаплієнко, ПТРК NLAW завдяки своїй конструкції незамінний при міській обороні — відбити танкову атаку можна з відстані кілька десятків метрів. Він також виклав відео зі стрільб.

Стрільби на полігоні

Однією з особливостей сучасного озброєння є необов’язковість влучення. У ракети є датчик на метал, який спрацює навіть якщо вона летітиме над танком.

Раніше "Телеграф" писав про початок постачання військової допомоги зброєю та боєприпасами від США на суму близько 200 млн доларів, яка була схвалена ще 2021 року. Також передадуть озброєння із країн Балтії.