З'ясувалася можлива причина вибуху, який вбив двох туристів в Карпатах (фото)

Читать на русском
Автор
706
В результаті вибуху загинули двоє людей і семеро постраждали
В результаті вибуху загинули двоє людей і семеро постраждали. Фото npu.gov.ua

Троє потерпілих туристів нині у критичному стані.

Причиною вибуху багаття в Івано-Франківській області на горі Кукул в середу, 15 вересня, міг бути снаряд часів Першої світової війни.

Про це в четвер, 16 вересня, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України у своєму Telegram-каналі.

Нині відомо, що на місці відпочинку туристів проходила оборонна Лінія Арпада, яку створили угорські війська проти Червоної армії під час війни.

В результаті вибуху багаття на тому місці утворилася вибоїна. Також там знайшли уламки давнього металу, який уже покрила корозія. Вони схожі на уламки снаряду часів Першої світової війни.

Вибух в Івано-Франківській області забрав життя людей
Причиною вибуху міг стати снаряд

Про вибух 15 вересня Нацполіції повідомила місцева жителька Івано-Франківщини, яка розповіла, що її чоловік став свідком події у горах на Рахівщині.

Двоє людей загинули
На місці події знайшли уламки снаряду

Нагадуємо, що в результаті вибуху двоє людей загинули і ще семеро постраждали. Загалом група туристів складалася із 12 осіб, двоє з яких діти.

Вибух в Івано-Франківській області
Снаряд може бути ще з часів Першої світової війни

Нині пʼятеро осіб знаходяться у медичних закладах із травмами та контузіями. Троє потерпілих у критичному стані. Діти серйозних травм не отримали.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у порятунку групи туристів брали участь пошуково-рятувальні відділення Закарпатської та Івано-Франківської областей. Працівники ДСНС та медики м.Яремче прибули на місце вибуху першими і доправили людей до підніжжя гори в селі Вороненко, звідки їх і направили до медичних закладів.

Також ми писали, що 8 вересня в російському Підмосков’ї відбувся вибух у девʼятиповерхівці — люди, в тому числі діти, опинилися під уламками.