Від Харкова до Чернівців: в яких регіонах ситуація з коронавірусом найгірша

Читать на русском
Автор
У яких областях України ситуація з коронавірусом найгірша
У яких областях України ситуація з коронавірусом найгірша

У лідерах за кількістю нових хворих і летальних випадків виявився Харків

В Україні кілька днів поспіль фіксують понад 6 тисяч випадків коронавірусу за добу. Такі показники останній раз були ще навесні, що може говорити про дуже швидке посилення карантинних обмежень.

"Телеграф", посилаючись на дані карти РНБО, повідомляє, в яких регіонах ситуація з COVID-19 найгірша.

Так, за добу найбільшу кількість хворих зафіксували у Харківській (761), Львівській (585), Дніпропетровській (434), Одеській (399) областях та м. Київ (416).

Найвище число летальних випадків також було у Харківській області — там за 17 вересня померли 12 осіб. У Чернівецькій області смертей від коронавірусу було 8, в Одеській області — 6, у Львівській, Запорізькій областях і Києві — 5 смертей.

За кількістю активних хворих станом на 18 вересня у лідерах знову опинилася Харківська область (5 816). Потім йдуть Київ (5 467), Львівська область (5 046), Одеська область (4 764), Чернівецька область (3 854).

В яких регіонах України ситуація з коронавірусом найгірша
дані РНБО

При цьому за кількістю зайнятих ліжок з киснем (апаратами ШВЛ) у лідерах виявилася Чернівецька область — там зайняті 525 ліжок з 925 можливих (у процентному співвідношенні — 56,8%). Потім йдуть Тернопільська (39,9%) і Харківська (39,4%) і Вінницька (39,4%) області. Замикає п’ятірку областей з високим рівнем зайнятості ліжок з киснем Луганська область (39%).

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні чотири західних регіону опинилися за крок від "червоної" зони карантину. У цих західних регіонах велика завантаженість лікарняних ліжок.