Україну різко накриє потепління: синоптики назвали дату

Читать на русском
Автор
505
Останні дні січня знову підготували для українців погодні сюрпризи
Останні дні січня знову підготували для українців погодні сюрпризи. Фото 24 канал

Наприкінці місяця в країну знову прийде потепління

Україну впевнено накриває теплий і вологий циклон, який тягне за собою опади у вигляді мокрого снігу та сильну ожеледь. Попри те, що в деяких областях країни стовпчики термометрів вже подолали нульові відмітки, вони продовжують рухатися вверх і вже у п'ятницю, 28 січня, жителі усіх куточків країни відчують потепління.

Так, за повідомленням українського гідрометцентру, у четвер, 27 січня, у західних областях стане ще тепліше: температура повітря вдень прогріється до +2 градусів, очікується налипання мокрого снігу та сильна ожеледь на автошляхах. На сході мороз у цей день ще затримається. Синоптики обіцяють там від -6 до -8 градусів, але без опадів. На півночі температурні стовпчики утримуватимуться на -4…-6 градусах, а у південних областях вони коливатимуться від -4 до +1 градусу.

Прогноз погоди на 27 січня

У п'ятницю, 28 січня, в Україні пануватиме справжнє весняне тепло. На півночі температура повітря вночі не опускатиметься нижче -4 градусів, вдень підійматиметься до 2 градусів тепла. На сході вночі ще холодно — до -13, але вдень температурні стовпчики підійматимуться до +1 градусу. Можливий мокрий сніг з дощем. Жителям західних регіонів варто очікувати на -1 градус, як у нічні години, так і вдень. На півдні — від 3 до 5 градусів морозу вночі, а вдень — до 4 градусів із плюсовою позначкою. Практично у всіх регіонах країни, окрім південних, синоптики прогнозують мокрий сніг та ожеледь.

Прогноз погоди на 28 січня

У суботу, 29 січня, у всіх регіонах, окрім сходу, буде сонячно. На півночі температура повітря вночі -1 градус, вдень — від нуля до 2 градусів тепла. На сході вдень також тепло — до +2 градусів, вночі — -1…-3 градуси. У західних областях до -3 вночі, і до 2 тепла вдень. На півдні країни +2..+4 градуси вдень і від 0 до -1 вночі.

Прогноз погоди на 29 січня

В останній день тижня, 30 січня, у всіх українських регіонах очікуються снігові опади. Без снігу та із сонячною погодою цей день проведуть лише кілька населених пунктів на сході України. Там температура повітря вдень утримуватиметься на позначках від -1 до +2 градусів, а вночі від -2 до -5 градусів.

На півночі та заході температура повітря буде приблизно однаковою: -1…-4 вночі, 0…+4 вдень.

У південних областях січень завершуватиметься опадами у вигляді мокрого снігу та дощу. Температурні стовпчики вдень коливатимуться від 0 до +3 градусів, у нічні години не падатимуть нижче -4…-5 градусів.

Прогноз погоди на 30 січня

Раніше "Телеграф" повідомляв, коли Україну накриють потужні опади у вигляді хуртовин та снігу та детальніше розповів, на яку погоду варто очікувати жителям країни наприкінці січня.