Завірюхи та снігопади: синоптик повідомив, коли Україну накриють опади

Читать на русском
Автор
632
Залишок січня порадує українців сніговою погодою
Залишок січня порадує українців сніговою погодою. Фото cdn.quotesgram.com

Наприкінці місяця Україну засипле снігом

Наприкінці січня в Україні, поряд із посиленням морозів, переважатиме справжня зимова погода: із хуртовиною та снігом. Докладніше про прогноз "Телеграф" дізнався у синоптика Ігоря Кібальчича.

Де і коли в Україні очікується сніг

Найближчим часом в Україні можливі опади у вигляді снігу через вплив малорухливого балтійського циклону Ida. Як розповів синоптик, цей циклон визначатиме погоду в нашій країні аж до 23 січня.

Після 23 січня, зазначає Кібальчич, з південного сходу поступово почне розповсюджуватися улоговина Чорноморського циклону. Завдяки цьому очікується новий період зі снігом і хуртовиною. В останній п’ятиденці місяця, 27-31 січня, відновиться циклонічна діяльність з Атлантики, тому знову пройдуть снігопади.

Синоптик повідомив, що до кінця січня на території всієї України очікується помітне збільшення свіжого снігу, особливо відчутним воно буде в західних областях, у Карпатах і на південному сході країни. При цьому значні відлиги та дощі малоймовірні.

Якою буде погода в Україні наприкінці січня

До кінця січня, згідно з розрахунками прогностичних моделей, в Україні переважатиме морозний і сніговий характер погоди.

Кібальчич додав, що не очікується сильних штормових вітрів, які часто псували погоду у багатьох областях у середині місяця. Але через збільшення снігового покриву, а також переважання негативних температур, на дорогах і тротуарах збережеться ожеледиця та сніговий накат, що може спричинити деякі складнощі у пересуванні транспорту на окремих ділянках.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що найближчим часом українців засипатиме снігом у більшості областей. Водночас на трасах буде ускладнений рух через ожеледицю. Також синоптики прогнозують посилення морозів на початку останнього тижня січня.