Медикам погрожують розстрілом та грабують магазини: що творять окупанти у захопленому Тростянці (фото, відео)

Читать на русском
Автор
882
Окупанти захопили Тростянець на Сумщині
Окупанти захопили Тростянець на Сумщині

Російські нацисти забороняють лікарям виїжджати на виклики до хворих людей

Місто Тростянець, розташоване між Сумами та Охтиркою, днями зайняли російські війська. На дев’ятий день війни з окупантами з’явилася інформація, що мешканці невеликого містечка перебувають у тяжкому стані.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, показавши фото та відео із захопленого Тростянця.

Станом на 4 березня окупанти пограбували місцеві магазини та погрожують розстріляти медиків. Вони не дозволяють лікарям виїжджати на виклики до хворих людей, лише до дітей в екстрених випадках.

"Медиків попередили, що розстріляють, якщо виїдуть самостійно. Швидку з інших населених пунктів не пускають", — пише Живицький.

тростянець
тростянець
тростянець
тростянець

Місцеве населення не має змоги купити продукти та інші товари. Усі магазини розграбовані, у місті постійно проводять обшуки та працюють снайпери. Також немає можливості потрапити до міста, аби допомогти населенню.

Нагадаємо, що на Сумщині запрацювали "Байрактари", які вже почали викурювати звідти окупаційні війська. 2 березня удар був завданий у ворожу техніку, розташовану в центрі міста, біля житлових будинків.