Мер Маріуполя залишив місто: названо причину

Читать на русском
Автор
22762
З Маріуполя виїхав Вадим Бойченко
З Маріуполя виїхав Вадим Бойченко. Фото 24tv.ua

Влада міста продовжує працювати над забезпеченням "зелених коридорів".

Вадим Бойченко, міський голова Маріуполя, який є найбільш гарячою точкою бойових дій в Україні, покинув місто через відсутність там зв'язку.

Про це у середу, 23 березня, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Чому росії не виграти війну проти України?

За його словами, Бойченко наразі знаходиться за межами Маріуполя, але підтримує контакт із військовими та владою, щоб працювати над порятунком мешканців міста.

"У Маріуполі зв’язку немає, тому Бойченку довелося перебувати в іншому місці. Ми підтримуємо з ним зв’язок, і продовжуємо працювати над створенням зеленого коридору для вивезення людей. Ця робота неймовірно складна, і вона проводиться у повній комунікації з моїми запорізькими колегами і очільником міста Вадимом Бойченком", — повідомив Кириленко.

Він додав, що українська влада робить все можливе, щоб наші люди були в Україні, і їх не вивозили насильно до Російської Федерації.

Як повідомлялося, раніше з’явилася інформація, що окупанти викрали кілька тисяч маріупольців і насильно вивезли їх у віддалені регіони росії.

Разом з тим, тисячі жителів Маріуполя, яким вдалося врятуватися від російських обстрілів, застрягли в прилеглих населених пунктах без харчових продуктів, оскільки окупанти перешкоджають підвезенню гумдопомоги.

При цьому росіянам не вистачає сил на штурм Маріуполя, через що вони продовжують рівняти його із землею.