Україна позбавляється російської мови: що вигадали в Житомирі

Читать на русском
Автор
6489
Російська мова вільно вивчалася в українських школах
Російська мова вільно вивчалася в українських школах. Фото khersonline.net

Глава міста вважає її вивчення зайвим

У Житомирі новий навчальний рік може розпочатися без класів із вивчення російської мови. Таку ідею запропонував міський голова Сергій Сухомлін.

Він зазначив, що це питання ще обговорюватиметься з Департаментом освіти. "Ця мова десь 20-30 років нашим дітям не знадобиться ", — сказав Сухомлін.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Також він зазначив, що після війни обговорюватиметься питання пам’ятників російським діячам, наприклад, поетові Олександру Пушкіну та пов’язаних із росією назв об’єктів у місті. Для обговорення потрібно буде почекати повернення житомирян, що виїхали, з евакуації.

Зазначимо, що радник голови МВС Антон Геращенко пов’язав таке бажання із падінням популярності російської мови після вторгнення росії в Україну.

У коментарях до відео з Сухомлином більша частина погодилася, запропонувавши замінити години на вивчення російської іншими мовами.

Заборона російської мови у школах Житомира
Скасування класів російської мови у школах Житомира

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні після вторгнення росії багато російськомовних громадян прийняли рішення змінити мову спілкування. Зазначимо, що більше половини тих, хто володіє і російською, і українською переходять на спілкування виключно державною мовою, а підтримка української як єдиної державної мови зростає.

Ідея дерусифікувати Україну міцніє — раніше у кількох містах уже повалили пам’ятники Пушкіну. Зокрема, це сталося в Мукачеві та Тернополі — міськголова зазначив, що злочини росіян перекреслили культурну спадщину.