Бойовики "ДНР" зробили заяву про початок штурму у Маріуполі

Читать на русском
Автор
8807
На "Азовсталі" переховується чимало мирних жителів міста
На "Азовсталі" переховується чимало мирних жителів міста. Фото mariupolrada.gov.ua

Додатково для атаки використовують і російську авіацію

У Маріуполі, згідно із заявами бойовиків "ДНР", 19 квітня розпочався масовий штурм комбінату "Азовсталь", де перебувають українські захисники та близько тисячі цивільних.

Очільника "народної міліції" невизнаної "республіки" Едуарда Басуріна цитують росЗМІ.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За словами бойовика, на штурм підприємства зараз кинуто основні сили ворожих військ, що перебувають у місті.

"Наскільки мені відомо, частково штурмові групи, які були спеціально підібрані для штурму цього об’єкта, вже розпочали свою роботу", — заявив Басурін.

Також цих "спеців" підтримують російською артилерією та авіацією.

Слід нагадати, що "Азовсталь" уже тривалий час залишається основним оплотом українських військовослужбовців, які героїчно дають відсіч загарбникам Маріуполя. Незважаючи на те, що сили ворога перевищують ЗСУ за чисельністю у кілька разів, наші хлопці все одно вдаються до окремих контратак.

Тим часом окупанти не гребують кидати на лінію вогню у якості гарматного м’яса "новобранців" із ОРДЛО. Серед них багато студентів, музикантів та інших чоловіків, які ніколи раніше не тримали в руках зброю.

Зазначимо, що "Телеграф" також писав про гучну заяву керівника української розвідки Кирила Буданова. Чиновник стверджує, що Маріуполь обов’язково буде деблокований. При цьому термін такої операції не розголошується.