У Зеленського планують швидку евакуацію цивільних з "Азовсталі": що дізналися ЗМІ

Читать на русском
Автор
4268
Життя українців у підвалах "Азовсталі"
Життя українців у підвалах "Азовсталі". Фото https://tsn.ua/

У Маріуполі продовжують виживати тисячі цивільних

У п'ятницю, 29 квітня, планується проведення "операції" з евакуації мирних жителів із металургійного заводу "Азовсталь" у Маріуполі — місті, яке окупанти практично стерли з лиця землі.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Відповідну інформацію повідомило видання "Reuters", посилаючись на власні джерела в Офісі президента України.

Варто відзначити, що раніше представники ООН та Червоного хреста заявили про те, що готові долучитися та допомогти в евакуації маріупольців, які ховаються у підвалах "Азовсталі".

Як повідомлялося раніше, на території маріупольського металургійного заводу з перших днів повномасштабного вторгнення росії ховаються захисники міста та тисячі мирних жителів. Місто було захоплено росіянами, які вчинили у населеному пункті справжній геноцид: повністю знищують інфраструктуру, по-звірячому вбивають дітей, жінок та літніх людей, нещадно розстрілюють чоловіків та блокують роботу гуманітарних коридорів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що раніше у тимчасово окупованому Маріуполі українські морпіхи спільно з бійцями полку "Азов" провели успішну операцію, завдяки якій їм вдалося евакуювати з портової частини населеного пункту чимало представників Національної поліції та прикордонників.

Тим часом радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів, що потрібно робити, аби розблокувати окупований Маріуполь.