Екс-депутат, бізнес-вумен із кримінальними проблемами — що відомо про поранену племінницю зрадника Балицького

Читать на русском
Автор
16775
Поранена Євгенія Зайцева займалася бізнесом та була депутатом міськради
Поранена Євгенія Зайцева займалася бізнесом та була депутатом міськради. Фото Колаж "Телеграфу"

Постраждала племінниця колаборанта Євгена Балицького займається бізнесом та політикою у рідному місті

Рано вранці в понеділок, 30 травня, у тимчасово окупованому Мелітополі прогримів вибух, під час якого, за попередніми даними, було поранено трьох людей. Метою вибуху, найімовірніше, був "глава окупаційної адміністрації Запоріжжя" екс-нардеп Євген Балицький, проте поранення отримала його племінниця Євгенія Зайцева.

Як пишуть ЗМІ, Євгенія є дочкою рідного брата зрадника – Олега Балицького, який помер у травні 2013 року внаслідок утоплення, слідство тоді так і не з’ясувало, чи це було самогубством, нещасним випадком чи чимось ще.

До 2018 року Євгенія Зайцева особливо не виявлялася у громадському житті Мелітополя, будучи юрисконсультом "Мелітопольського заводу підшипників ковзання", що належить родині Балицьких. Однак у червні вона стала депутатом Мелітопольської міськради від Опозиційного блоку замість Олександра Крамаренка, який склав свої повноваження.

Перший день Євгенії Зайцевої як депутат у 2018 році

Останній, як писали ЗМІ Мелітополя, як виявилося, був судимий за зберігання наркотиків, а Євгенія Зайцева стала третім членом родини Балицьких у міськраді Мелітополя разом із матір’ю Ольгою Русило та двоюрідним братом Олександром Балицьким.

Крім громадської діяльності Євгена Зайцева займається бізнесом, будучи власницею низки кафе. Цікаво, що починаючи з квітня 2020 року хтось методично скоював напади та бив шибки у закладах, що належать родині Зайцевої.

Тоді дісталося піцерії "Мама міа", кафе "Флер де Ліс", суші-бару "Філадельфія", зазнали нападів 5 кафе, нарешті 8 вересня 2020 року підпалили двері кафе "Зайців кави".

У результаті сама Євгенія Зайцева записала гнівне відеозвернення керівництву мелітопольської поліції, вимагаючи навести лад у місті.

На даний момент окупанти в Мелітополі шукають українських партизанів, які влаштували вибух, головною мішенню, як вважається, мав стати Євген Балицький.