Харків та область знову під обстрілом: росія атакувала житлові будинки та інфраструктуру (фото, відео)

Читать на русском
Автор
5853
Наслідки удару по Золочєву — ракета потрапила до середини будинку
Наслідки удару по Золочєву — ракета потрапила до середини будинку. Фото t.me/zolochivkharkob

Точна кількість загиблих та поранених ще уточнюється — рятувальники працюють на місці "прильотів"

Харківську область окупанти безупинно проливають вогнем, як запускаючи ракети з боку Білгорода, так і використовуючи РСЗВ та артилерію. Ніч у регіоні пройшла з обстрілами – є загиблий у Золочеві, рятувальники продовжують розбирати завали. У Чугуєві після ранкових "прильотів" почалася пожежа. Жителі регіону повідомляють про канонаду, що триває.

Обстріл уночі в Золочеві був спрямований саме проти житлових будинків, місцевий телеграм-канал повідомляє про пряме влучення ракети до багатоквартирного двоповерхового будинку. Ще один дуже пошкоджений. Станом на 8:30 знайдено тіло однієї людини, двом пораненим надають допомогу.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Постраждали також і господарські споруди неподалік.

Обстріл Золочева наслідки
Ракета влучила по центру будинку
Обстріл Золочева сьогодні
Будинок зруйнований
Золочів обстріл 22 червня
Руйнування будинку у Золочеві
Пожежа в Золочеві
Після "прильоту" почалася пожежа

Зазначимо, що ракети по Харкову та області випускають із Білгорода. У мережі з’явилося відео, що одна з них вибухнула над російським містом.

Вранці 22 червня обстріл стався у Чугуєві. За даними журналіста Юрія Ларіна, стріляли із артилерії. Снаряди влучили по цивільній інфраструктурі, попередньо — дитячому майданчику, котельні, магазину. Над містом густий дим. Через обстріл скасували рух транспорту. Попередньо — у котельні є загиблі, офіційної інформації поки що немає — необхідно розібрати завали.

Напередодні Чугуєв також сильно обстрілювали, загинули шестеро людей. За даними голови ОВА, всього по Харківщині поранено 16 людей, а загинули — 15. Пожежники гасили загоряння після обстрілів в Індустріальному, Київському, Слобідському районах Харкова, Чугуївському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському районах області.

Під час обстрілу в Індустріальному районі напередодні у Харкові використовувався РСЗВ "Ураган". Через удар по цивільних об’єктах загинуло 5 людей та 11 отримали поранення.

Раніше "Телеграф" писав, що обстріл Харкова може затягнутися — про це попередив радник голови ОП Олексій Арестович, він також не виключив нової атаки росії на Харків. Тим часом окупанти просуваються на Луганщині та націлилися на нові населені пункти під Сєвєродонецьком.