Готують теракт? В Енергодарі росіяни затягли зброю до енергоблоку ЗАЕС

Читать на русском
Автор
4238
Росіяни хочуть влаштувати із ЗАЕС неприступну фортецю та військову базу
Росіяни хочуть влаштувати із ЗАЕС неприступну фортецю та військову базу. Фото telegraf.com.ua

На території енергоблоку знаходиться невідома кількість вибухонебезпечної речовини

В Енергодарі, де днями лунали вибухи, які налякали російських окупантів, готується чергова провокація ворожої армії. Цього разу загарбники вирішили всерйоз взятися за будівлю Запорізької атомної електростанції, яка вважається найбільшою в Європі. Повідомляється, що на території першого енергоблоку успішно розміщено щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки, а також вибухівку та іншу зброю.

Інформацію повідомили у прес-службі "Енергоатому" у четвер, 21 липня. Фахівці відзначають, що озброєння знаходиться в небезпечній близькості від легкозаймистих матеріалів.

Як відомо, роботу енергоблоку підтримує спеціальний турбогенератор. Його турбіну повинні постійно охолоджувати, для чого й використовуються спеціальні речовини. Саме вони можуть спалахнути від будь-якого контакту з іскрою. На додаток до цього, на території знаходиться певний запас водню, який є вибухонебезпечним.

"Військова техніка загарбників унеможливила доступ спеціалізованих пожежних та інших машин до машини енергоблоку №1. Отже, ризик пожежі багаторазово зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним", — пояснюють фахівці "Енергоатому".

У разі пожежі масштаби аварії на станції можуть дорівнювати Чорнобильській катастрофі, якщо не більше. Можливість подібної трагедії дуже висока через, припустимо, випадкову детонацію якого-небудь з російських боєкомплектів, розміщених усередині енергоблоку. Проте російські загарбники всіляко нехтують будь-якими правилами та вимогами до техніки безпеки.

В "Енергоатомі" наголосили, що напередодні окупанти вимагали ключі від одразу трьох енергоблоків — щоб розмістити озброєння у кожному з них. Ймовірно, вони або планують теракт, або хочуть створити із ЗАЕС власну військову базу, максимально неприступну для українських військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що росіяни жахливо поводяться з місцевими жителями, зокрема працівниками станції. Багато хто з них пройшов через допити ворожих солдатів, а деякі були замучені до смерті.

Не дивно, що мало хто з енергодарівців погоджується одержувати російський паспорт.