Від спеки до дощу: синоптики обіцяють вкрай перемінливу погоду на тиждень

Читать на русском
Автор
Погода на тиждень від провідних синоптиків
Погода на тиждень від провідних синоптиків

Синоптики пророкують стрибки від спеки до свіжості після дощу

Упродовж першого тижня останнього місяця літа, з 1 по 7 серпня, очікується переважно спекотна погода, проте, за прогнозами синоптиків, дощі із грозами все ж накриють кілька українських областей.

Як повідомляють в Укргідрометцентрі, вже у вівторок та середу, 2 та 3 серпня відповідно, в Україні місцями очікуються короткочасні дощі, грози, у більшості західних областей, вночі 3 серпня на Правобережжі без опадів.

Показники температурних стовпчиків коливатимуться у темну пору доби від +11 до +17 градусів, при цьому вдень температура повітря підніметься до +22…+28 градусів. Водночас жителям півдня та сходу країни варто очікувати на 16…21 градус тепла, а на Закарпатті очікується — +26…+32 градусів.

Прогноз погоди
Погода 2 та 3 серпня в Україні

Наприкінці тижня, з 4 по 6 серпня синоптики обіцяють короткочасні дощі у східних, південно-східних областях, а 7 серпня у північній та північно-східній частині країни. Решта територій — опадів не передбачається.

Температура повітря вночі коливатиметься між +12 до +19 градусів, у південній частині — +18…+23 градуси у темну пору добу, вдень — +24…+32 градусів, у південно-західних областях очікується спека аж до +35 градусів.

Погода прогноз в Україні
Прогноз погоди на 4,5,6 серпня

За даними порталу "sinoptik.ua", синоптики пророкують киянам короткочасні опади 2 та 3 серпня. Уночі дощ вщухне.

Температура повітря вночі +15…+17 градусів. Удень — +24…2. градусів.

4-5 серпня у столиці також дощитиме. При цьому температурні показники вночі утримуватимуться на позначках від +20 до +22 градусів, вдень — +29…31 градусів.

На вихідних, 6-7 серпня, у Києві буде сухо. Температура повітря не підійматися вище +31 градусу.

прогноз погоди
Погода на тиждень у Києві

Раніше "Телеграф" повідомляв, що, за прогнозами синоптиків, впродовж останнього місяця літа, середня температура повітря не перевищуватиме +20…+25 градусів.

Також нагадаємо, якою буде погода у серпні за прогнозом легендарного синоптика.