Є руйнування: росія з ранку атакувала два обласні центри України (оновлено)

Читать на русском
Автор
21055
Росіяни знову б’ють по мирних містах України
Росіяни знову б’ють по мирних містах України. Фото Відкриті джерела

Внаслідок обстрілів є й постраждалі — як мінімум, у Харкові

У п’ятницю, 21 жовтня, на 240-й день повномасштабного вторгнення Росії під серйозний ракетний обстріл потрапили відразу два великі українські міста — Харків і Запоріжжя. Місцеві жителі повідомляють про низку вибухів у кожному з населених пунктів, а муніципальна влада підтверджує наявність прильотів. Над обома містами піднімається дим, городян просять перебувати у укриттях.

Інформацію повідомляє "Телеграф", посилаючись на керівників обласних військових адміністрацій та місцеві Telegram-канали. Зазначимо, більшість вибухів пролунали після того, як у багатьох областях України оголосили повітряну тривогу.

UPD від 10:00. За інформацією голови ОВА Олександра Старуха, Запоріжжя було обстріляно російськими ракетами С-300. "Прильоти" зафіксовані не лише по житлових будинках, а й за об'єктами інфраструктури. Постраждала й одна з міських шкіл: через вибух вилетіли шибки, пошкоджено дах.

За попередніми даними, обійшлося без загиблих, але є троє поранених. Дані досі уточнюються.

Запоріжжя вибухи 21.10.2022
"Запчастини" від російських снарядів біля житлового будинку
Запоріжжя вибухи 21.10.2022
Школі теж дісталося
Запоріжжя вибухи 21.10.2022

У Харкові за кілька десятків хвилин пролунало щонайменше п’ять потужних вибухів.

Звук одного з прильотів

За даними мера Ігоря Терехова, окупанти вдарили ракетами по одному з місцевих заходів. Згідно з попередньою інформацією, "приліт" припав на адміністративно-виробничу будівлю. Зафіксовано значні руйнування.

Харків вибухи сьогодні
Після удару над Харковом піднімається дим

Підтвердив цей факт і голова ОВА Олег Синєгубов. Він також додав, що через російські обстріли щонайменше шість людей отримали поранення. Про загиблих, на щастя, не повідомляється. Наразі на місці "прильотів" працюють рятувальники та представники інших відповідних служб.

Додамо, що ворог атакував Київський район міста.

Атаку на Запоріжжя офіційно підтвердив керівник обласної адміністрації Олександр Старух. Він також зазначив, що по місту могли залишитися уламки ворожих ракет і закликав мешканців не чіпати їх та не знімати, адже вони можуть бути вибухонебезпечними.

Запоріжжя вибухи сьогодні
У Запоріжжі також видно задимлення

Працювали в обласному центрі і засоби ППО.

Запоріжжя вибухи сьогодні
Слід від збитої ракети в небі

Трохи згодом радник очільника МЗС Антон Геращенко у своєму Telegram-каналі зазначив, що в Запоріжжі унаслідок прильоту пошкоджено житлову п'ятиповерхівку. Ракета влучила в газопровід, на місці спалахнула пожежа. Про жертв поки інформації немає.

Запоріжжя ракетний удар 21.10.2022
Ракета перебила газопровід в п'ятиповерхівці

Нагадаємо, напередодні вибухи чули також мешканці кількох областей, включаючи Київську. Що відомо про чергову масовану ракетну атаку, "Телеграф" зібрав в один матеріал.

Крім цього ми розповідали, як ситуація на різних напрямках фронту. Для цього журналісти проаналізували найсвіжіші карти боїв в Україні.