Росіяни заявили про повну руйнацію Антонівського мосту: що відомо (відео)

Читать на русском
Автор
15819
Підтверджень обвалення Антонівського мосту в Херсоні наразі не було
Підтверджень обвалення Антонівського мосту в Херсоні наразі не було

Російські воїнкори розводять паніку, не публікуючи додаткових даних

Багатостраждальний Антонівський міст у Херсоні, на якому неодноразово за повномасштабну війну розцвітав "хлопок", може бути повністю зруйнований. Принаймні таку інформацію після нічних прильотів поширюють різні російські джерела, публікуючи не надто розбірливе відео, нібито зняте з безпілотника. Офіційних підтверджень обвалення переправи через Дніпро наразі немає.

Тим самим відео з користувачами мережі поділилися у Telegram-каналі Mash, передає "Телеграф". Будь-яких інших свідчень про удари по Антонівському мосту, крім слів місцевих жителів про звуки вибухів, що лунали в ніч на 11 листопада, немає.

UPD. За даними херсонського журналіста Костянтина Риженка, обстріл Антонівського мосту вели самі російські окупанти. Він зазначив, що загарбники використали БТРи, намагаючись влучити по технічному містку, який проходить під основним прольотом переправи. Цілком ймовірно, що ворог намагався затримати чиюсь втечу.

Станом на 8 ранку п’ятниці ніхто з офіційних українських осіб не підтвердив ймовірну руйнацію мосту. Відомо лише, що особливо жорсткі прильоти з переправи фіксувалися близько двох-трьох годин ночі.

Антонівський міст Херсон карта
Антонівський міст на карті

На записі, який розповсюджують в інтернеті, видно стовп диму, що піднімається після прильоту по невідомій переправі через якусь із річок. Стверджувати, що це справді Антонівський міст неможливо, адже зйомка велася в нічний час. До того ж, за останні кілька діб у тилу ворога був підірваний не один міст, що може свідчити як про роботу партизанів, так і про провокації самих окупантів.

Вибух нібито на Антонівському мості 11 листопада

Зазначимо, що в ранковому зведенні Генштабу немає жодної згадки про Антонівський міст. Проте військовослужбовці зазначають: росіяни під час втечі максимально руйнують транспортну та критичну інфраструктуру Херсонщини. Також зафіксовано факти мінування доріг та різних будівель у населених пунктах Тягинка та Козацьке.

Раніше "Телеграф" розповідав, що відбуваються на різних напрямках фронту, проаналізувавши нові карти боїв в Україні. Зазначимо, що на Херсонщині справді помітний відступ російських загарбників, а ЗСУ, навпаки, просуваються вглиб фронту.