Зустрічали з квітами: до Херсона прибув перший за час війни пасажирський потяг (відео)

Читать на русском
Автор
1596
До звільненого міста приїхав знаменитий "Потяг до Перемоги"
До звільненого міста приїхав знаменитий "Потяг до Перемоги". Фото Суспільне Херсон

Усього вирушити в подорож ризикнули дві сотні пасажирів

Херсон, який поступово відновлюється після тривалого перебування у російській окупації, став ще на крок ближчим до відновлення нормального мирного життя під українським прапором. У суботу, 19 листопада, на перон головного вокзалу міста прибув перший пасажирський потяг під час повномасштабної війни з рф. Загалом до Херсона вирішили приїхати 200 осіб — усі вони придбали так званий квиток "До Перемоги" в рамках однієї з благодійних акцій "Укрзалізниці".

Подробиці події повідомляють кореспонденти "Суспільного", передає "Телеграф". Варто зазначити, що перший рейс здійснювався з Києва, поїзд рушив у дорогу пізної ночі 18 листопада.

Сам склад, що прибув, виглядає незвичайно, адже він є "Потягом до Перемоги". Кожен із його вагонів розписаний різними українськими художниками. Цей проєкт було реалізовано у рамках ініціативи UNITED 24.

Варто зазначити, що залізничники подбали про безпеку на випадок надзвичайних ситуацій. Попри ретельну перевірку місцевості на шляху слідування поїздів можуть залишатися російські "сюрпризи" — міни та інша вибухівка. На цей випадок до головного вагона, в якому перебуває машиніст, прикріпили ще два попереду. Саму ж "морду" тепловоза захистили від уламків за допомогою спеціальних металевих пластин.

Радісні мешканці Херсона масово зустрічали "переможний потяг". На відео добре чути оплески та радісні вигуки, також у людей можна побачити українські прапори та квіти.

За даними "Укрзалізниці", рух поїзда буде регулярним. До Херсона він їхатиме парними числами, а до Києва — непарними.

Додамо, що разом із пасажирським потягом поїзд мав привезти ще й поштовий вагон від "Укрпошти". У ньому — продукти, преса та посилки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як найменші херсонці намагаються відновитися після окупації і чому успадковують українських захисників.

Також наш кореспондент відобразив, як виглядають кинуті росіянами позиції у звільненому Херсоні. Журналістам показали і справжній склад краденої сантехніки, і кілька камер.