У Трускавці відкрили різдвяний ярмарок: у мережі розгорнулися гарячі суперечки (фото, відео)

Читать на русском
Автор
7554
Резиденція св. Миколая відкрита
Резиденція св. Миколая відкрита. Фото tmr.gov.ua

Відкриття приурочили до Дня святого Миколая за новим стилем

У яскравих вогнях, зі святковою ялинкою та шашликами — у Трускавці відкрили перший Україні 2022 року різдвяний ярмарок та будиночок святого Миколая. У мережі дійство викликало неоднозначну реакцію, адже поки що мільйони українців сидять без світла, у Трускавці його з надлишком.

Розгорнулася дискусія, чи актуальні такі свята, коли у країні війна. Частина коментаторів зазначає, що різдвяний ярмарок із мангалами, глінтвейном та сувенірами — спосіб заробітку. Багато хто дотримується думки, що використання такої кількості ілюмінації є неприпустимим.

Зазначимо, що на ярмарку ціни — не найнижчі. За шашлик просять 1000 грн за кг, рулька йде трохи дорожче — 1090 грн, за форель просять 1050 грн, а квашені овочі 390. У коментарях також висловили думку, що на ярмарку гуляють ті, хто переїхав до західної частини України зі сходу та півдня, де ще точаться бойові дії.

Коментарі до ярмарку у Трускавці
Коментарі до ярмарку у Трускавці

На святі, справді, багато вогнів — скульптури з гірлянд, оформлення "будиночків" із товарами. Зазначається, що в Трускавці, як і у всій країні відключення все ж таки є. Але будиночок святого Миколая працює у такий час від генераторів. За даними міськради, акція спрямована на добру справу — привітати зі святом дітей-сиріт, дітлахів із малозабезпечених сімей та тих, хто вимушено переїхав на захід України через війну.

Святкова ілюмінація Трускавець
Святкова ілюмінація

Зазначимо, що відкрили ярмарок 6 грудня не просто так, а у день святого Миколая за григоріанським календарем. "Телеграф" розповідав, у чому різниця і коли святкувати релігійне свято, яке полюбилося дітям, рекомендують священники ПЦУ.