На фронті загинув історик-учасник Євромайдану: в мережі оплакують героя

Читать на русском
Автор
604
Цього року Олег Собченко мав відсвяткувати свій 50 день народження, але не судилося
Цього року Олег Собченко мав відсвяткувати свій 50 день народження, але не судилося. Фото Колаж "Телеграфу"

У мирному житті чоловік займався відновленням пам'ятників, адже вмів працювати із каменем

Україна продовжує втрачати своїх кращих синів і доньок через повномасштабну війну з росією. Після новин про загибель волонтера і колишнього телеведучого з Одещини трагічні звістки отримала й Черкащина — не стало місцевого тесляра й каменяра Олега Собченка. Чоловік був знайомий багатьом, завдяки своєму вкладу в історичний спадок держави, адже він працював над відновленням пам'ятників полеглим захисникам столітньої давнини.

Про загибель ще одного героя повідомили на Facebook-сторінці Національного військово-історичного музею. Слід зазначити, що Олег Собченко неодноразово передавав музею різноманітні експонати, які згодом використовували у експозиціях, зокрема про сучасну війну.

Уродженець Корсуня-Шевченківського вже багато років пов'язаний із російсько-українським протистоянням. Спочатку він працював над відновленням могил солдатів армії Української Народної Республіки, а також меморіалів. У часи Революції Гідності був активним учасником протестів у Черкасах, де отримав чисельні травми під час сутичок із правоохоронцями.

Олег Собченко загинув
Олег Собченко допомагав відновлювати пам'ятники
Олег Собченко загинув
Собченко у цивільному житті

Із 2014 по 2016 рр. чоловік воював на Донбасі у складі добровольчих батальйонів. Не лишився він осторонь захисту Батьківщини і під час повномасштабного вторгнення — став одним із бійців 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, яка героїчно захищала підступи до Києва під Мотижиним. Наприкінці 2022-го, 4 грудня, Олег Собченко встиг відсвяткувати своє 49-річчя. А от до ювілейного дня народження йому дожити не судилося — через важке поранення на фронті герой повернувся додому "на щиті".

Олег Собченко загинув
Олег Собченко

Раніше "Телеграф" розповідав про смерть 25-річного українського фігуриста Дмитра Шарпара. Спортсмен також віддав своє життя за Україну, утримуючи позиції під Бахмутом.

Також ми писали про подвиг Юрія Савелла, який повернувся на фронт навіть після втрати ноги. На жаль, зрештою він теж назавжди залишився на Бахмутському напрямку.