63-річний пенсіонер став TikTok-блогером, аби збирати гроші на ЗСУ – він також служить (відео)

Читать на русском
Автор
853
Пан Анатолій на службі
Пан Анатолій на службі. Фото Колаж "Телеграфу"

Пенсіонер вирішив захищати країну, а на додачу ще й став волонтером

63-річний пенсіонер Анатолій Брик з міста Сарни на Рівненщині служить добровольцем у місцевому формуванні тергромади та веде TikTok. І у нього є дещо спільне із Люком Скайвокером — обоє збирають гроші на техніку для ЗСУ.

Чоловік має позивний "Дід". Місяць тому він виклав своє перше відео у TikTok, а зараз має 10 тисяч підписників. Нині він активно проводить стріми для збору грошей на пікапи українській армії, пишуть "Сарни.News".

"Один стрім у мене тривав 22 години безперервно", — розповідає Анатолій. За його словами, підписники дають йому великий заряд енергії. А він сам закликає аудиторію донатити.

"Давайте, дві автівки до суботи — ще 15 тисяч гривень треба перерахувати", — каже Анатолій під час стріму 1 березня. На одну автівку він уже назбирав.

За словами Анатолія Брика, на початку війни він хотів потрапити на фронт. Однак через вік все ж відмовився від цієї ідеї, але добивався, щоб його взяли принаймні служити на малій батьківщині. Так він потрапив у добровольче формування тергромади.

Позивний "Дід" у нього з’явився, коли Анатолія вперше відправили рити окопи. Тоді молодший за нього командир звернувся словом "Дід" — так і повелося. У "Діда" на ТіkTok-каналі є два види контенту. Він або веде стріми та закликає підписників скидати гроші, відповідає на запитання й танцює, або під музику просто дивиться в камеру – часто у військовій формі.

Нагадаємо, пенсіонер із Авдіївки виніс зі свого городу 12 мін, щоб посадити картоплю, а от 13-та вибухнула. Також "Телеграф" розповідав про те, як волонтери купують і передають авто на фронт.