Дитину з ДЦП не пустили в дитячий розважальний центр через візочок: скандал на Закарпатті

Читать на русском
Автор
799
Фото Тетяни Мачабелі
Фото Тетяни Мачабелі. Фото Колаж "Телеграфу"

Адміністрація закладу посилалася на правила

В Ужгороді дівчинку на інвалідному візку не захотіли впускати у дитячий розважальний центр. Туди її запросив однокласник, у якого був день народження.

Про це повідомляє "Суспільне". Так, опікунка дівчинки Тетяна Мачабелі розповіла, що дівчинку однокласник запросив на день народження та збирався відзначити свято у колі друзів у дитячому розважальному центрі.

"Яка вона була щаслива! Але, на жаль, заклад в якому проводили свято відмовив дівчинці знаходитись там у колісному візочку. Дали посилання на правила", — розповідає Тетяна. У правилах закладу йдеться, що туди не можна з колясками, велосипедами та самокатами, а також одягати речі з металеми чи іншими твердими деталями.

"Адміністраторам повідомили про стан дитини та що на ігрові майданчики вона не буде заїжджати, колеса візочка були чисті, якби ні — ми б їх вимили, бо не хочемо нікому завдати клопоту щодо чистоти. Цей вчинок є чистою дискримінацією дітей з інвалідністю і ганьбою для власника закладу. Дане підприємство турбується про чистоту зовнішню, проте оскверняє душевну та духовну чистоту. У мене дисонанс "Дитячий клуб" не приймає дітей з інвалідністю на колісних візочках", — обурюється жінка.

В закладі відреагували на ситуацію та вибачилися за інцидент. Зокрема, в коментарях під дописом Тетяни пояснили, що непорозуміння виникло з вини адміністраторів:

"Прикра ситуація з інвалідним візочком відбулася з вини адміністраторів, які спиралися на загальні правила закладу і не мали досвіду для вирішення даної ситуації", — йдеться в тексті.

Пізніше в особистій розмові з мамою дівчинки у той же день адміністрація закладу вибачилася, а також проінформувала весь персонал закладу максимально сприяти даним діткам у відвідуванні нашого закладу, зазначили у коментарі. Натомість сама Тетяна каже, персонал закладу у неї вибачення не просив.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті спалахнув гучний скандал через прикордонників, які сфотографувалися із трупом ведмедиці. В Держприкордонслужбі запевнили, що тварина померла до того, як її знайшли військові.

Раніше у цьому регіоні стався серйозний скандал із груповим зґвалтуванням школярки. Українці дуже незадоволені вироком суду у цій справі.