Кабмін звільнив голову Тернопільської ОВА: чим "відзначився" Володимир Труш на цій посаді

Читать на русском
Автор
1711
Володимир Труш
Володимир Труш

Кабмін погодив звільнення одного із глав ОВА

Кабінет Міністрів України підтримав рішення про звільнення голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша.

Про це у своєму telegram-каналі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у середу, 27 грудня.

" Погоджено звільнення Труша Володимира Любомировича з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації", — повідомив він.

Крім того, чиновник зазначив, що Віктора Поліщука було призначено заступником голови Держстату.

Труш очолював Тернопільську ОВА з 19 березня 2020 року, а раніше обіймав посаду голови Рогатинської РДА в Івано-Франківській області.

Інформації про причини його звільнення не було оприлюднено, проте варто зазначити, що влітку 2023 року правоохоронці прийшли до двох його заступників, а також голови Тернопільської обласної ради у справі про вимагання великої суми від місцевого бізнесмена. Зокрема, прихована камера зафіксувала, як чиновники вимагали хабар у сумі 2,4 мільйона гривень, при цьому постійно згадуючи про Труша.

Як повідомлялося раніше, ДБР не завершило розслідування проти колишнього заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека, якого підозрюють у зв’язках з Росією. Проти нього відкрито справу за статтею "Незаконне збагачення".